Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruškogorski lipov med
  • 03.05.2015. 18:00

Prvi zaštićeni monofloralni med

Na petom novosadskom festivalu Dani meda, predstavljen je i Fruškogorski lipov med, proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom, prvi zaštićeni monofloralni med u Srbiji.

  • 327
  • 10
  • 0

Na petom novsadskom Sajmu meda 2015, koji se održavao od 17. do 19. aprila, u organizaciji novosadskog Društva pčelara Jovan Živanović, predstavili su se brojni proizvođači meda koji su posetiocima, osim samog meda, ponudili i konditorske prozvode, kozmetiku i ostale preparate na bazi pčelinjih proizvoda, a ponudu su obogatila i vina te lekovito bilje i čajevi.

Festival su propratila i edukativna predavanjima o nutritivnim vrednostima meda, a predstavljen je i Fruškogorski lipov med, proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom (Društvo pčelara Jovan Živanović, Novi Sad dobilo je u februaru ove godine od Zavoda za intelektualnu svojinu rešenje o priznavanju statusa ovlašćenog korisnika imena porekla Fruškogorski lipov med), koji je nakon zvaničnih promocija po završetku projekta Lipov med za održivi razvoj dunavskog mikroregiona, ponuđen i na tezgama. Važno je spomenuti i da je ovo prvi zaštićeni monofloralni med koji u Srbiji, za sada, proizvode 4 proizvođača, a na sajmu su ga izlagali Vladimir Hunjadi i Berendika Bore.

Potrošačima su ovom prilikom predstavljene i dve nove tegle, koje su dizajnirane ranije, ali su realizovane zahvaljujući projektu Reka meda (SPOS uz pomoć EU i Austrijske razvojne agencije). Tegle na etiketi nose zaštićeni znak Naš med, a pčelari koji su ga prodavali su pčelari SPOS - a koji primenjuju Dobru pčelarsku praksu - standard kvaliteta kojim je predviđen čitav niz mera i postupaka koje primenjuje pčelar, kako bi osigurao zdravstvenu ispravnost i punu bezbednost proizvoda za tržište. Na taj se način kupcima garantuje kontinuirana kvaliteta ovog proizvoda.


Izvori

SPOS


Tagovi

SPOS Vladimir Hunjadi Berendika Bore Naš med Dobra pčelarska praksa Dani meda Pčelari Fruškogorski lipov med Zaštita geografskog porekla Monofloralni med Pčelinji proizvodi Reka meda

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB