Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prodaja meda
  • 01.08.2017. 14:30

Stanković: Med je bolje prodavati na malo

Bojan Stanković iz Sombora kaže da je praksa njegove porodice prodaja meda na malo, jer je jedan od problema sa veleprodajom odloženo plaćanje.

  • 1.142
  • 49
  • 0

Bojan Stanković iz Sombora nasledio je pčelarenje od svog oca i majke, a istim poslom baviće se i njegov dvanaestogodišnji sin Nikola, koji ima sopstvenih 12 košnica. Za kapital od 100 košnica i 145 društava, bilo je potrebno mnogo truda.

"Počeli smo sa košnicama napravljenim od slame i onima od vrbovog pruća. To su košnice sa nepokretnim saćem. Pčele su premeštane u druge košnice i med se vrcao", objašnjava Bojan.

Nema selidbe pčela

Pčelinjak ove porodice nalazi se kraj Bezdana, pokraj šume i bagrenjaka, okružen njivama suncokreta. Zbog toga nema potrebe za selidbom, a prinosi su između 15 i 20 kilograma meda po košnici.

Prodaja samo na malo

Supruga Snežana i majka Ana zadužene su za pakovanje i prodaju, a cena u maloprodaji je oko 600 dinara za kilogram.

"Veleprodaja se izbegava, jer je cena od dva do četiri evra po kilogramu i to na odloženo. Mi smo uspeli sami da zaorkužimo proizvodnju - što proizvedemo, to i prodamo", tvrdi Stanković.

Više u prilogu:


Tagovi

Bojan Stanković Bezdan Sombor Pčele Med


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner