Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Medvedi u Hercegovini
  • 15.09.2017. 18:30

Tranzistorima čuvaju košnice od medveda

U mestu Zupci u Hercegovini medved je uništio 30 košnica, a pčelaru Obradu Ninkoviću pojeo 40 kg meda. Nakon toga je Ninković u pčelnijak stavio traznzistor.

Foto: LTapsaH / Pixabay
  • 2.091
  • 167
  • 0

Medvedi su ovog leta učestalo napadali stoku, ne samo na paši nego i na porodičnim gazdinstvima u Bosni i Hercegovini. Protekle sedmice je u podgrmečkim selima medved uništio košnice i napravio veliku materijalnu štetu. Desetine košnica stradale su u protekla dva meseca.

U Udruženju pčelara RS kažu da se poslednji napad dogodio u blizini graničnog prelaza Zupci, gde je medved uništio tridesetak košnica. Ova divljač se spušta i iznad sela Grab. Pčelar Zoran Sorajić je ostao bez devet košnica, a medved je uništio košnice Obrada Ninkovića i pojeo oko 40 kilograma meda, navodi glassrpske.

Ninković kaže da su mu košnice bile u opštini Gacko, a sumnja da mu je pčelinjak posetila mečka sa mečićima. U pčelinjak je, kaže, stavio tranzistor, jer je čuo da medvedi beže od zvukova, što se pokazalo kao tačno, jer je medved dolazio do pčelinjaka, ali nije ulazio unutra.

Foto: LTapsaH / Pixabay


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.