Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Omnis Power
  • 21.06.2016. 08:00

Traže se distributeri za pčelarske proizvode

Kompanija Omnis Power traži distributere pčelarskih proizvoda za tržište Srbije i Bosne i Hercegovine!

Foto: Miron Bedek
  • 5.221
  • 262
  • 0

Kompanija Omnis Power bavi se prodajom repromaterijala za ekološku proizvodnju. Zastupnici su renomiranih austrijskih kompanija kao što su: Agrana, Agropower i Ipus.

Uz osiguranje najkvalitetnijih proizvoda svakom eko proizvođaču, njihova misija je i povećanje konkurentnosti proizvođača na način da ih povezuju sa stranim otkupljivačima kako bi svoje proizvode što lakše plasirali i na strana tržišta. Osim na austrijskom, firma želi da se proširi i na tržište Srbije i Bosne i Hercegovine te traže distributere putem kojih će da plasiraju proizvode za pčelarstvo.

Traže se distributeri pčelarskih proizvoda za tržište Srbije i Bosne i Hercegovine! Za više informacija obratite se u kompaniju Omnis Power na neki od navedenih kontakata na kraju članka!

​Traže se distributeri sa iskustvom!

Omnis Power za saradnju traži pravna lica koja imaju iskustva sa prodajom proizvoda za pčelare, a poželjno je da imaju i prodajni, odnosno izložbeni prostor. Kompanija nudi potpisivanje ugovora o zastupanju, dobru marketinšku podršku, popuste, reklamni materijal te pre svega, korektan odnos pri saradnji. Za više informacija obratite se u kompaniju Omnis Power na jedan od niže navedenih kontakata.

Agresivna zaštita bilja utiče na pčele!

Problematika koja se javlja u pčelarstvu je sve intenzivnija zbog agresivnije zaštite bilja u konvencionalnoj proizvodnji, ratarstvu, povrtarstvu i vinogradarstvu. Pčelu smo odomaćili te moramo da je posmatramo kao jednu proizvodnu jedinicu.

Kulture se prskaju u bilo koje doba dana, čak i po vetrovitom vremenu, čime trujemo sami sebe ali i pčele.

Kompanija Omnis Power se bavi razvojem i prodajom ekoloških preparata za organsku proizvodnju, a dobili su zahteve od više pčelara o zaštiti pčelinjih zajednica. Jedan od ključnih problema je bio nervoza pčele. Pčelari su jedva kontrolisali košnice te su u saradnji sa njima testirali košnice dve godine i napravili preparat Apis Detox i Apis Klima.

Popunjeno leglo nakon upotrebe Apis Detoxa (Foto: Miron Bedek)

Vraća snagu pčelinjim zajednicama!

Preparati su testirani na više lokacija u susednoj Hrvatskoj, a rezultati koji su dobijeni razvojem oba preparata pokazali su da je, dodavanjem sredstva u pojilice, sirup ili pogače, nervoza kod pčela nestala u nekoliko sati, a nozemoza se nije pojavljivala.

Apis Klima na podnjači (Foto: Mario Habek)

Kod testnog pčelinjaka u Dalmatinskoj Zagori zabeležena je i pojava američke kuge, ali na drugim pčelinjacima, dok se ova bolest na testnom pčelinjaku nije pojavila. Takođe je zabeleženo da već nekoliko dana nakon što matica dobije Apis Detox, počne intenzivno da nosi jajašca, a u roku nekoliko nedelja dobija se veoma jaka zajednica, pri čemu se matica ne troši.

Zabeležen je i slučaj namernog trovanja pčela sipanjem insekticida direktno u pojilice, što je rezultiralo sve manjom brojnosti pčela u košnicama. Ali i taj problem se rešio dodavanjem Apis Detox-a u sirup. Pčelinjak je spasen, a jačina zajednica vraćena je u roku 30 dana.

Problem veoma intenzivne nervoze pčela je rešen u roku 120 minuta dodavanjem Apis Detox-a u sirup. Nakon uginnuća pčela na paši repice, pčelari su javljali da su im se pčelinje zajednice vratile brojnošću u prvobitno stanje na obostrano zadovoljstvo, a pozitivnih primera ima još mnogo.

Način primene

Apis Detox je prah i dodaje se u vodu ili sirup i to 10 grama na 10 litara vode ili sirupa. Može u istoj dozi da se doda u pogaču. Apis Klima su sitne granule i postavljaju se u tankom sloju na dno košnice. Jedno pakovanje Apis Detox-a 500 grama je dovoljno za 500 litara vode ili sirupa.

Za sve dodatne informacije vezane za saradnju sa kompanijom Omnis Power, možete da se obratite na broj telefona: +385 (0) 95 5933 055 ili putem mejla: poweromnis@gmail.com. Dodatne informacije o ovoj kompaniji možete da saznate i na njihovom veb sajtu: www.omnispower.hr.

Foto: Miron Bedek


Tagovi

Zaštita bilja Pčele Ekološka proizvodnja Omnis Power Agrana Agropower Ipus Apis Detox Apis Klima