Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Košnice u Beloj kući
  • 26.08.2016. 18:00

Za pripremu Obaminog piva koriste i med!

U dvorištu Bele kuće, odnosno u vrtu "Kičen garden", u kojem Mišel Obama gaji organsko povrće, postavljene su košnice, a dobijeni med se koristi za proizvodnju piva.

Foto: seniorwomen.com
  • 346
  • 50
  • 0

U dvorištu Bele kuće, i to u vrtu "Kičen garden" (Kitchen Garden), u kojem Mišel Obama gaji organsko povrće, postavljene su košnice s pčelama koje pomažu njegovom oprašivanju i bržem sazrevanju plodova.

Košnice je postavio Čarli Brant koji je postao i službeni pčelar Bele kuće pa sada brine za oko 70.000 pčela.

Obamino pivo Honey Ale (foto: Wikipedia)

Budući da pčele kroz oprašivanje donose zaradu američkoj ekonomiji na godišnjem nivou i do 15 milijardi dolara, vlada Sjedinjenih Američkih Država odlučila je da obezbedi više sredstava za omogućavanje većeg okruženja gde bi pčele mogle da žive, kao i novac za razna istraživanja kako bi se smanjili gubici pčela u kolonijama.

U Beloj kući počeli su da proizvode med koji Obamini lični kuvari koriste u raznim specijalitetima, ali i u proizvodnji specijalnog piva od meda nazvanog Honey Ale White House. Pošto je Obama veliki ljubitelj piva, u tu proizvodnju krenuo je 2011. godine, kada je tražio da se u Beloj kući napravi mala destilerija baš za proizvodnju tog piva, pišu strani mediji.

Iz kuće kažu da med pivu daje bogatu aromu, ali da ga ne čini slatkim, a recept za proizvodnju tog piva možete pročitati na službenoj stranici Bele kuće.

Foto: seniorwomen.com


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Barak Obama Med Pivo Pčelarstvo Pčele Organska proizvodnja SAD


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!