Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Med
  • 15.03.2023. 14:00
  • Pirotski okrug, Dimitrovgrad, Pirot

Zašto promovisati livadski med?

Dimitrovgrad uskoro dobija oznaku geografskog porekla livadskog meda sa Stare planine.

Foto: Depositphoto/bodnarphoto
  • 447
  • 61
  • 0

Nedavno je na redovnoj godišnjoj sednici Skupštine predsednik Udruženja pčelara "Pirotska dolina" Miloš Rančić ukazao na zajedničke probleme sa kojima se suočavaju, a to je oprašivanje i sakupljanje nektara i to je nešto "na šta svi treba da utičemo", prenose Pirotske vesti.

"Tu smo se svi složili da je promocija livadskog meda jedan od važnijih prioriteta kao i poboljšanje kvaliteta livadske paše. To je vrlo bitno, jer smo pri kraju realizacije projekta da Dimitrovgrad dobije robnu marku, odnosno zaštićeno geografsko poreklo livadskog meda sa Stare planine. Posle toga nama je cilj udruživanje, definisanje zajedničkih ciljeva, pašnih prilika, uticaj na ostale grane stočarstva i, ono što je za sve nas vrlo bitno, to je svest ljudi", rekao je Rančić.

Da li će livadski med sa Stare planine dobiti oznaku geografskog porekla?

Dodao je još da su predsednici udruženja pčelara iz Pirotskog okruga, ovih dana, učestvovali u radu Skupštine Saveza pčelarskih organizacija Srbije u Beogradu. Razgovaralo se o funkcionisanju pčelarstva u našoj zemlji i najvećem problemu sa kojima se pčelari suočavaju, a to je nedostatak kupaca za veće količine meda i pčelinjih proizvoda, što se direktno odražava na razvoj pčelarstva u Srbiji.


Tagovi

Livadski med Oznaka zaštićenog geografskog porekla Miloš Rančić Stara planina


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃