Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10 godina Agrokluba
  • 17.09.2018. 10:30

10 godina (R)Evolucije poljoprivrede

Agroklub sutra obeležava 10 godina rada. Slavimo 10. rođendan!

  • 445
  • 21
  • 0

Na sutrašnji dan pre tačno 10 godina informacioni sistem Agroklub prvi je put ugledao svetla internet pozornice. Tog četvrtka, 18. septembra 2008. godine, iz garaže je izašla još jedna ideja u digitalni svet. Projekat iz tri komponente - poljoprivredne, medijske i internet - sa ciljem informisanja sektora proizvodnje hrane i ruralnog prostora.

Bili smo mladi preduzetnici u kasnim 20-tima. Imali smo tada uzore u brzorastućim tehnološkim gigantima (Google, Yahoo), nešto znanja i nekoliko godina iskustva razvoja na internetu. Novca vrlo malo, ali zato je želja za uspehom bila golema. I to je bio logičan korak, jer smo delovali i delujemo iz središta poljoprivrednog regiona, opterećenog izazovima vremena. Te 2008. godine uoči globalne krize.

Kako su izgledali prvi koraci?

Godinu dana ranije (2007.) odabrali smo ime, zakupili domen i smestili ga na server. Dizajnirali smo logotip, skicirali stranicu i isprogramirali osnovne funkcionalnosti današnjeg portala. Radili i učili u hodu (op.a. baš kao i danas ;)).

Kao akter tih događanja, danas 10 godina kasnije mogu posvedočiti da smo imali veliku ambiciju, ali i priznati da nismo mogli zamisliti dokle ćemo doći. Ideja je postigla uspeh - sa današnje pozicije gledanja pre svega zahvaljujući radu, radu i radu, a potom i promišljanju, entuzijazmu, znanju, kontinuiranom razvoju pa i sreći. Uvek treba malo sreće.

U razvoju Agrokluba učestvovali su brojni, u različitim ulogama i aranžmanima. Doprinos je pojedinačno teško merljiv, ali se rezultat ekipe vidi. Baš kao i u kolektivnom sportu. U tim samim počecima brušenja ideje Agrokluba sa nama su bili i Rukica (Damir Rukovanjski) i Pišta (Senad Dupljak) koje je kasnije život odveo u drugim pravcima, ali sa kojima i danas često i rado sarađujemo.

Mi smo nastavili sami da razvijamo projekat, iz godine u godinu, iz meseca u mesec - čitavu jednu deceniju. Iza portala došao je oglasnik, pa baze podataka, pa redizajn jedan drugi, treći pa sve do današnje četvrte verzije. Realizovali smo posebno mesto za naše čitaoce pod nazivom KLUB, a pozicionirali smo projekat i na društvenim mrežama, te na tržištu aplikacija za mobilne uređaje. Razvili smo brojne alate i servise za podršku poljoprivredniku.

Taj su razvoj s vremenom pratile i nagrade struke, a ostvarili smo i iskorak poslovanja u regionu. U prvih deset godina ostvarili smo i sebe kroz projekat, zato se sa radošću okrećemo budućnosti. 

Pokušavali smo i pokušavamo iz dana u dan da odgovorimo na potrebe naših poljoprivrednika i da damo nove poglede razvoja. Prikazati trendove, ali i zaštititi tradicionalne vrednosti.

Za poljoprivredu, za selo. Za bolju budućnost svih nas.

Srećan Vam 10. rođendan Agrokluba!

Agroklub, (R)Evolucija poljoprivrede

PS. Na KLUB-u je zabava. Prijavite se ako još niste ;)


Tagovi

Rođendan 10 godina Agroklub


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)