Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razvoj poljoprivrede
  • 30.12.2015. 15:00

175 miliona dinara za poljoprivredu

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai saopštio je danas da će u 2016. godini za poljoprivredu biti izdvojeno tri odsto budžeta, odnosno 175 miliona dinara.

  • 27
  • 1
  • 0

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai saopštio je danas da će u 2016. godini za poljoprivredu biti izdvojeno tri odsto budžeta, odnosno 175 miliona dinara.

Kao odgovor na primedbe subotičkih udruženja poljoprivrednika da lokalna samouprava nije predvidela budžetska sredstva za poljoprivredu, Maglai je poručio da su predviđena davanja od oko 95 miliona dinara. Novac je namenjen za unapređenje uslova za poljoprivrednu delatnost, 11 milona za podsticaji poljoprivrednoj proizvodnji, četiri miliona za podizanje šumskog zelenila, precizirao je on. Prema njegovim rečima, od ukupnog iznosa, 48 miliona dinara biće donirano u Fond za razvoj poljoprivrede kao podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji i za sufinansiranje kratkoročnih poljoprivrednih kredita.

"Početkom januara pristupiće se izradi Programa podrške za poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u kojem jedinica lokalne samouprave može da utvrđuje mere za područje koje obuhvata", najavio je Maglai i dodao je da će u izradu tog dokumenta biti uključena udruženja poljoprivrednika koja će moći da se izjasne šta konkretno žele u realnim iznosima.

"Rebalansom budžeta će biti uključeno sve što ima uticaja na razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj", piše u saopštenju.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Jene Maglai Poljoprivredna delatnost Fond za razvoj poljoprivrede Udruženja poljoprivrednika Budžet

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.