Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tractor of the Year
  • 27.05.2016. 18:00

18 najjačih u trci za "Traktor godine"

Svi finalisti, koji će biti poznati do kraja maja, takmiče se za najlepšeg u kategoriji "Best design".

  • 891
  • 41
  • 0

Pod motom "Neka izazov počne" okupljanjem članova Toty žirija, iz 23 evropske zemlje i predstavnika traktorske industrije u italijanskoj Bolonji, sredinom maja počelo je jubilarno 20. takmičenje za prestižnu titulu "Traktor godine".

U četiri kategorije takmiči se 18 traktora

BCS Volcan K105

Tom prilikom Fabio Camareti, predsednik žirija, izrazio je zadovoljstvo jer je za prvi krug takmičenja prijavljeno 18 traktora među kojima se neki brendovi nalaze prvi put.

Prema propozicijama, u finale može da uđe najviše sedam ratarskih traktora, pet "Best utility" i četiri specijalizovana. Svi finalisti, koji će biti poznati do kraja maja, takmiče se za najlepšeg u kategoriji "Best design".

Camareti je podsetio i na to da se traktori takmiče u sledeće četiri kategorije. "Open field" je kategorija u kojoj nema ograničenja u konjskim snagama, cilindrima motora i težini. U "Best utility" kategoriji takmičiće se višenamenski traktori s motorima od 70 KS i maksimalno 4 cilindra, radne težine do 8,5 tona, dok je kategorija "Best of specialized" posvećena voćarskim, vinogradarskim i planinskim traktorima.

Žiri sastavljen od profesionalnih novinara

Carraro Agricube VL 890

Najveći izbor u prvom krugu članovi žirija imaće u kategoriji specijalizovanih traktora za koju je kandidovano čak sedam traktora: Antonio Carraro Tony 9800 TR, BCS Volcan K105, SDT Dual Steer, Carraro Agricube VL B90, Goldoni Q-110, Landini 2 GE, New Holland T4.110F i Same Frutteto 375 Natural.

Žiri je sastavljen od profesionalnih novinara iz 23 evropske zemlje i različitih poljoprivrednih projekata, odnosno medija. Ovim prvim predstavljanjem kandidata već je počeo proces selekcije i vrednovanja koji će biti završen svečanom dodelom nagrada na jesenjem Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA u Bolonji, u novembru ove godine.

New Holland T4

U kategoriji "Open filed" kandidovani su: Case IH Optum 300 CVX, Deutz-fahr 6215 RCshift, Fendt 516 vario, Massey Ferguson 6718S, McCormick X8.680 VT, Steyr 4145 Profi CVT i Zetor Forterra HD 140, dok su za kategoriju "Best utility" prijavljeni traktori: Case IH Luxxum 120, Deutz-fahr 5120C, Massey Ferguson 5711 te New Holland T5.120.

Trelleborg partner Toty-ja

Poznati švedski proizvođač guma Trelleborg, odnedavno vlasnik brenda Mitas, zvanični je partner takmičenja "Tractor of the Year" poslednje četiri, a sudeći prema novom sponzorskom ugovoru tako će biti i u naredne četiri godine.

Autor: Renata Prusina, Agroglas


Tagovi

Takmičenje Mehanizacija Traktori Italija Tractor of the year Fabio Camareti

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Postavljanje kablova na rendžer zalivnom sistemu, pred predstojeću sezonu. Rendžeri su pokretne mašine za navodnjavanje, a vodu zahvataju iz kanala preko pumpnog agregata. Iz rasprskivača koji su postavljeni duž mašine voda se raspoređuje p... Više [+]