Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratna sredstva
  • 06.04.2016. 15:00

43 miliona za opremanje malih preradnih kapaciteta

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, uručio je 59 ugovora predstavnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava za investicije u opremanje malih preradnih kapaciteta.

  • 227
  • 9
  • 0

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, uručio je 59 ugovora predstavnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava za investicije u opremanje malih preradnih kapaciteta.

Kako je resorni sekretar uoči početka današnjeg događaja saopštio, reč je o sufinansiranju fizičkih sredstava poljoprivrednih gazdinastava (hladnjača, sušara, opreme za pripremu, pranje, poliranje, čišćenje, sortiranje i pakovanje voća, grožđa i povrća, preradu uljarica i novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo).

Veliko interesovanje poljoprivrednika za konkurs

Dodela ugovora
Reč je o veoma značajnoj investiciji

"Od ukupno 43 miliona dinara, uspeli smo u ovom mesecu da utrošimo 42,8 miliona dinara. Izuzetno je interesovanje za ovaj konkurs. Pojedinačno najveći iznosi za ova bespovratna sredstva su za opremanje hladnjača, što iznosi oko 34 miliona dinara, tri miliona dinara je opredeljeno za opremu namenjenu sušenju lekovitog bilja i pet miliona dinara za pčelare", izjavio je potpredsednik Bogaroški uz žaljenje što nije bilo više finansijskih sredstava na ovom konkursu. Kako je još istakao, moguće je da se konkurs ponovi u drugoj polovini godine. Radi se o veoma značajnoj investiciji koja se preduzima tokom godine i zaslužuje i značajnija sredstva.

Poljoprivrednicima je potrebna sigurnost da bi planirali razvoj gazdinstava

Bogaroški je podsetio da se Sekretarijat već osam godina drži istih linija kada je reč o sufinansiranju poljoprivrede. "Pokušavamo da kroz svoje delovanje učinimo predvidljivim ono na šta poljoprivrednici mogu da računaju. Za investiranje u poljoprivredu u današnje vreme, kada su smanjene subvencije na svim nivoima, ljudima je potrebna neka sigurnost. Potrebno je i to da mogu da se oslone na meru podsticaja u narednih nekoliko godina i da planiraju razvoj svog gazdinstva na neki način. Zbog toga ne želimo da eksperimentišemo sa nekim novim merama i menjamo pravac, već se držimo onoga što daje rezultate. Kada uspete da plasirate 42 miliona dinara za mesec dana to je evidentno konkurs koji je pogođen u suštinu", istakao je Bogaroški i pozvao i ostale poljoprivrednike u pokrajini da isprate aktuelne konkurse, i da se prijave ukoliko ispunjavaju odgovarajuće uslove.

Foto:bigstockphotos.com;pauladillinger


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Branislav Bogaroški Pokrajinska vlada Bespovratna sredstva Investicije Razvoj poljoprivrednih gazdinstava Konkurs Podsticaji Sufinansiranje poljoprivrede

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D