Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRIVI d.o.o.
  • 28.10.2021. 14:00

AGRIVI i SpaceSense donose novi proizvod za preciznu poljoprivredu

AGRIVI i SpaceSense ujedinili su snage kako bi ponudili najpreciznije mape za primenu tehnologije varijabilnog doziranja inputa (VRT).

Foto: AGRIVI
  • 183
  • 208
  • 0

AGRIVI, jedan od vodećih svetskih pružalaca softverskih rešenja za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, upravo je objavio partnerstvo sa SpaceSense-om, kompanijom koja je specijalizovana za obradu i analizu satelitskih snimaka.

Saradnja dve firme fokusira se na stvaranje mapa za primenu tehnologije varijabilnog doziranja inputa (VRT) sa ciljem kako bi se poljoprivrednicima olakšalo donošenje odluka, optimizacija proizvodnih praksi i ostvarivanje viših prinosa i kvaliteta u proizvodnji. 

"Mape koje su jednostavne za korišćenje i potpuno integrisane u našu platformu ključne su u nastojanju da izgradimo platformu koja će podstaći poljoprivrednike i poljoprivredna preduzeća da donose još preciznije odluke vođene podacima u svojim svakodnevnim operacijama na gazdinstvu i pritom da ostvare ekonomski i ekološki održiviju proizvodnju i povećane prinose", pojasnio je Matija Žulj, direktor i osnivač AGRIVI-ja.

VRA zoning tool 

Inače, SpaceSense je francuska, svemirska i agtech kompanija specijalizovana za obradu i naprednu analizu satelitskih snimaka i podataka za potrebe firmi i organizacija koje pružaju usluge u sektoru digitalne poljoprivrede. Pruža podatke o zdravstvenom stanju useva, vlažnosti zemljišta i najboljim poljoprivrednim praksama.

"VRA zoning tool" je njihov najnoviji proizvod koji omogućava korisnicima stvaranje naprednih mapa za primenu tehnologija varijabilnog doziranja inputa (VRT), što podrazumeva kreiranje zona upravljanja, mapa za varijabilnu primenu mineralnog đubriva, navodnjavanje, setvu i još dosta toga.

VRA zoning tool direktno integrisan u AGRIVI platformu

Proizvod je direktno integrisan u AGRIVI platformu i omogućuje korisnicima kombinovanje podataka vegetacijskih indeksa iz satelitskih snimaka, kao i podataka iz mapa zemljišta, mapa prinosa i ostalih agronomskih podataka sa ciljem kreiranja mapa za primenu tehnologije varijabilne primene unosa (VRT).

"Ovakav pristup spaja aktuelnost i preciznost satelitskih snimaka sa pouzdanošću podataka prikupljenih na terenu i čini rešenje AGRIVI-ja i SpaceSensea jednim od najboljih na tržištu", istakli su stručnjaci. 

Kombinovanje podataka ključ precizne poljoprivrede

Obe kompanije kroz ovo partnerstvo nastojaće da povećaju vrednost koju donose korisnicima, kao i da dodatno ojačaju podršku korisnicima AGRIVI platforme širom sveta.

“Kombinovanje podataka ključ je precizne poljoprivrede”, rekao je suosnivač SpaceSense-a Sami Jakubi (Sami Yacoubi) i dodao da se kombinovanjem podataka iz različitih izvora nastoji poboljšati kvalitet informacija koje prenose poljoprivrednicima i time će se povećati poverenje poljoprivrednika u tehnologije vezane za satelitske snimke, koje će igrati veliku ulogu u razvoju poljoprivrede u godinama koje su pred nama. 


Tagovi

Agrivi Digitalna poljoprivreda SpaceSense VRA zoning tool Partnerstvo Matija Žulj Sami Jakubi


Autorka

Ines Hajdu

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije i Agro Success Manager kompanije Agrivi, zadužena za analizu, dokumentovanje i mapiranje procesa klijenata u Agrivi softver, sprovođenje treninga i praćenje onboarding procesa, odgovorna je za uspešnu upotrebu softvera i pružanje podrške korisnicima.


Partner

AGRIVI d.o.o. RS

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/sr/