Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroklub
  • 10.01.2020. 10:30

Agroklub u 2019. svakog meseca ostvario više od milion poseta

Prema podacima integrisanog servisa Gugl analitike u 2019. godini Agroklub je ostvario gotovo 14 miliona poseta od strane 6,38 miliona korisnika.

Foto: Agroklub
  • 104
  • 5
  • 0

Početkom godine i kompletiranjem podataka stvorene su pretpostavke zbrajanja rezultata, davanja ocena i formiranja zaključaka.

Po većini pokazatelja, prošla, 2019. godina je za Agroklub bila rekordna. Prema podacima integrisanog servisa Gugl analitike (Google Analytics) ostvareno je gotovo 14 miliona poseta od strane 6,38 miliona korisnika od čega njih više od 85% iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. 

Internetski serveri su zabeležili 21.5 miliona otvaranja stranica, a jednostavna matematika, malo zbrajanja i deljenja, sugeriše da je internetski informacioni sistem Agroklub svakog meseca prosečno generisao više od milion poseta poljoprivrednika i drugih žitelja ruralnih prostora!

Rast od 30 odsto

Nekadašnji veliki ciljevi danas najvećeg poljoprivredno-medijskog-internetskog projekta su tako postali poslovna svakodnevnica. Velik je broj onih koji iz dana u dan novosti iz agrara prate na društvenim mrežama, prvenstveno Fejsbuku (Facebooku), ali sve više i češće na drugim kanalima.

U smislu strukture posećenosti, ostvaren rast od 30% u odnosu na godinu ranije ponajviše je izražen u povećanju prometa s vodećih mrežnih pretraživača (Google, op.a.) na kojima se našlo i gotovo 10 hiljada novokreiranih medijskih sadržaja AK portala.

Dinamičan sektor poljoprivredne proizvodnje - česte promene regulative, konkursi, brojni sajmovi te brzi razvoj društva i tehnologija u celini veliki su izazov za sve redakcije. Očekivanja su svakim danom veća, a uloga u društvu time odgovornija.

"Bila je to jedna dobra, ali naporna godina. Radili smo puno, menjali načine komunikacije, taktike pa i eksperimentisali. Trudili smo se da imamo svega pomalo - i saveta i živih priča i zanimljivosti i aktuelnosti za naše poljoprivrednike," rekla je urednica portala Željka Rački-Kristić u svom osvrtu na protekli period.

Uz poljoprivredni portal, dobre parametre beleže i druge sekcije Agrokluba - poljoprivredni oglasnik s gotovo 4.000 novih oglasa i KLUB s više od 10.000 novih postova, komentara, fotografija i raznih diskusija. 

Nek nam je svima plodna i uspešna 2020.

Projekat koji ulazi u 12 godinu poslovanja kratko je prokomentarisao i Mario Relatić, direktor kompanije Agroklub d.o.o. iz Osijeka.

"Raduje nas da rast uticaja prate i brojni drugi pozitivni pokazatelji. Naravno da ćemo službene finansijske izveštaje pričekati još neko vreme, ali podaci iz našeg sistema govore da rast posećenosti prati i značajan rast prihoda, što naravno garantuje stabilnost i osigurava dalji razvoj projekta.“

S velikim očekivanjima Agroklub ulazi u ovu jubilarnu, 2020. godinu, a na talasu pozitivnih pokazatelja koji govore o nastavku trenda rasta. 

Po svemu sudeći biće to još jedna odlična godina, a upravo takvu želimo i Vama - plodnu i uspešnu 2020. godinu!


Tagovi

Agroklub 2019 2020 Posete


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)