Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGCO
  • 29.09.2023. 15:00

Akvizicija: AGCO ulaže dve milijarde dolara u kompaniju poznatu po upravljačkim sistemima

AGCO grupa je objavila da preuzima 85 odsto udela u Trimble-u. Njihovi sistemi biće kompatibilni sa poljoprivrednom mehanizacijom različitih proizvođača.

Foto: AGCO
  • 76
  • 19
  • 0

Američka grupacija AGCO koja obuhvata brendove Fendt, Massey Ferguson, Valtra i druge, ulazi u zajedničko ulaganje sa Trimble-om, kompanijom koja je prvenstveno poznata po upravljačkim sistemima na poljoprivrednim mašinama. 

U saopštenju za medije, grupa je objavila da preuzima 85 odsto udela u Trimble-u, a vrednost ulaganja je dve milijarde dolara. 

Kompatibilni s vozilima različitih proizvođača 

U akviziciju je uključena i kanadska kompanija JCA Technologies koju je 2022. kupio AGCO. Završetak investicije očekuje se u prvoj polovini 2024. godine.

"Ova revolucionarna transakcija predstavlja zajedničko ulaganje u globalnu kompaniju sa mešovitom flotom, a koja će biti vodeća u segmentu precizne poljoprivrede. To će ubrzati našu stratešku transformaciju", izjavio je glavni šef AGCO-a Erik Hansotia te pojasnio kako to znači da će Trimble tehnologija biti kompatibilna s vozilima različitih proizvođača. 

Kada je reč o ciljevima akvizicije, Hansotia dalje kaže da će Trimble proizvodi, zajedno sa postojećom AGCO ponudom, omogućiti kompaniji brži rast u područjima autonomije, precizne zaštite useva, umrežavanja, upravljanja podacima i održivosti.

Fendt već radi sa Trimble-om

Traktori, kombajni i prskalice iz Fendta već rade s GPS prijemnicima iz Trimble-a, a njihovu tehnologiju koristi i Horsch.  

Fendt 620 Vario DP - novi model iz najprodavanije klase u Evropi

Do nedavno je Trimble sarađivao sa CNH Industrial i brendovima Case IH, Steyr i New Holland. Ova saradnja je završila, a CNH je kupio kineskog proizvođača Hemisphere u maju 2023. 


Tagovi

AGCO Trimble Akvizicija Precizna poljoprivreda Ulaganje Eric Hansotia Fendt


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.