Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Republički zavod za statistiku
  • 06.04.2018. 08:00

Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava u oktobru

Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava je zapravo stub poljoprivrednog statističkog sistema, koji obezbeđuje podatke o poljoprivrednoj radnoj snazi, korišćenju zemljišta, stoci, poljoprivrednoj opremi i sl.

Foto: Pixabay / StartupStockPhotos
  • 386
  • 18
  • 0

Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava počeće 1. oktobra ove godine i trajaće do 30. novembra. Pilot projekat održan je od 20. novembra do 30. novembra prošle godine. Republički zavod za statistiku ovaj posao obavlja na tri godine, između dva popisa poljoprivrede. Istraživanje će sa 2,2 miliona evra (85%) finansirati pretpristupni fondovi EU u okviru "IPA 2016 Nacionalnog programa", kao i sama Srbija.

Jedno od ključnih istraživanja

Anketa  je, pored popisa poljoprivrede, ključno istraživanje kojim se prikupljaju podaci o fondovima i strukturi poljoprivrednih gazdinstava, prenosi B92. Dobijeni rezultati imaju značaj za korisnike podataka, posebno za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u cilju analize stanja u poljoprivredi u Srbiji i donošenju mera agrarne politike, kao i za poljoprivredne fakultete, institute i stručnu javnost.

"Na evropskom nivou, podaci koji se dobijaju ovom anketom igraju ključnu ulogu u planiranju, implementaciji, kao i kontroli i evaluaciji zajedničke poljoprivredne politike. Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava je zapravo stub poljoprivrednog statističkog sistema, koji obezbeđuje podatke o poljoprivrednoj radnoj snazi, korišćenju zemljišta, stoci, poljoprivrednoj opremi i sl. Takođe, dobijeni podaci predstavljaju okvir za dalja statistička istraživanja u oblasti poljoprivrede, kao i za monitoring  strukturnih promena na farmama i u poljoprivrednoj praksi". stoji na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.


Tagovi

Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava 2018 Republički zavod za statistiku Popis poljoprivrede


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta