Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 01.10.2022. 18:00

AutoPath pamti prvi prolaz: Lakši rad na neravnom i kod zanošenja

Do sada su automatski sistemi upravljanja bili pod uticajem zanošenja na padinama, ali je novi dizajniran tako da ih izbegne.

Foto: YouTube/screenshot
  • 75
  • 4
  • 0

John Deere je predstavio AutoPath novu aplikaciju za sisteme navođenja kako bi se izbeglo preklapanje redova. Softver dokumentuje i čuva njihov položaj nakon prvog prolaza, što automatski stvara smernice za dalji rad na terenu.

Do sada su automatski sistemi upravljanja bili pod uticajem zanošenja na padinama, ali je novi dizajniran tako da ih izbegne. Ovakvo upravljanje precizno vodi mašinu u različitim uslovima na terenu. Cilj je da se poljoprivrednicima pomogne da preciznije evidentiraju i prate svaki red useva na polju tokom cele sezone.

Softver pamti njihovu poziciju tokom prvog prolaza kako bi uspostavio precizno vođenje za sve naredne - setvu, prskanje i žetvu.

Poboljšava efikasnost rada 

Menadžer u John Deere-u Džon Mišler kaže kako je velika prednost to da operateri znaju kojim redom započeti kao i to što mogu precizno pratiti automatski generisane linije za navođenje, bez obzira na posao kojega obavljaju, tip mašine ili širinu opreme. 

"Sistem daje sigurnost vozaču da je u pravom redu i poboljšava efikasnost rada u polju tokom vegetacije i žetve."

Precizno ga navodi (Foto: John Deere)

Brojanje redova više nije potrebno, što optimizuje rad na terenu i čini ga efikasnijim. Vreme podešavanja za sekundarne operacije je brže, a oštećenje useva je smanjeno jer se smernice zasnivaju na stvarnim redovima useva. Veća je profitabilnost zbog manjeg preklapanja i preskakanja, što dovodi do uštede goriva, manjeg trošenja opreme i vremena.

Prikazuje i kod zanošenja

Traktor i sejačica su kod prvog prolaza polja opremljeni StarFire prijemnicima, što omogućava AutoPath-u da zabeleži poziciju svakog reda. Kasnije ga prikazuje uprkos tome što se mašina zanosi na brdima ili u krivinama, što nije slučaj sa statičnom AB linijom.

Prednost je i automatsko prilagođavanje veličini odgovarajuće mašine. Aplikacija je uključena u 4. generaciju John Deere Automation Bundle i dostupna je za 4600 CommandCenter integrisani zaslon i 4640 univerzalni zaslon.

Kako izgleda na terenu, pogledajte u videu: 

 


Tagovi

John Deere AutoPath Sistem navođenja Preklapanje redova


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.