Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eksplozija
  • 06.10.2021. 10:00
  • Zapadnobački okrug, Vojvodina, Svilojevo, Apatin

Bačena bomba na mlekaru kod Apatina - vlasnicima ranije pretili

Neposredno, pred ovaj napad, vlasnik mlekare uvezao je kamion cisternu pun mleka u dvorište, zatvorio kapiju i, na trenutak, ušao u kuću, te je, pukom slučajnošću, ostao nepovređen.

Foto: Depositphotos/shock (ilustracija)
  • 1.429
  • 79
  • 0

U dvorište porodične kuće porodice Preradović u Svilojevu kod Apatina, u čijem se sklopu nalazi Eko-mlekara preksinoć je bačena bomba. Od siline eksplozije oštećena su stakla na vratima i prozorima, geleri su izbušili kamion, a na sreću niko od ukućana nije nastradao, kaže Vlatko Preradović za RTV.

Neposredno, pred ovaj napad, piše Kurir, Preradović je uvezao kamion cisternu pun mleka u dvorište, zatvorio kapiju i, na trenutak, ušao u kuću, te je, pukom slučajnošću, ostao nepovređen.

"Jedva sam osposobio kamion da mogu voziti mleko, jer ako ne vozim mleko mogu samo da zatvorim firmu, jer nemam sa čime da radim, a od toga svi živimo. Nama je uništena egzistencija, uništena nam je naša psiha, imamo strah...šta da kažem...", uplašeno će Preradović za RTV.

Počinilac je, nakon izvršenog krivičnog dela, automobilom pobegao u pravcu Apatina. Postoje svedoci koji su policiji dali opis i počinioca i vozila kojim se udaljio. Istraga je u toku. Eksplozivna naprava je napravila štetu od oko 7.000 evra, procenjuju oštećeni.

Preradović dodaje da su policiji ranije prijavili da su dobijali anonimne pretnje i ističe da je noćas pukom srećom ostao živ.

Ova porodica se godinama bavi otkupom mleka i proizvodnjom sira i drugih mlečnih proizvoda. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju motiva i pronalaženju napadača.


Tagovi

Bomba Mlekara Vlatko Preradović Šteta Eksplozija Anonimne pretnje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta