Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prestanak poslovanja
  • 27.04.2022. 13:00

BASF prestaje sa radom u Rusiji i Belorusiji - uz neke izuzetke

Odluka je doneta zbog razvoja situacije u Ukrajini i međunarodnih pravnih odredbi koje uključuje peti paket sankcija Rusiji.

Foto: BASF SE
  • 266
  • 112
  • 0

Kao što je i bilo najavljeno, od početka marta 2022., BASF nije obavljao nove poslove u Rusiji i Belorusiji. U ovoj najvećoj svetskoj hemijskoj grupi oštro osuđuju ruski napad na Ukrajinu i nasilje nad civilnim stanovništvom. 

Upravni odbor BASF SE-a doneo je najnoviju odluku o prekidu ostatka poslovanja kompanije u Rusiji i Belorusiji, od početka jula 2022. godine.

"Iz ove odluke izuzeto je poslovanje u sektoru proizvodnje hrane jer rat može podstaknuti globalnu prehrambenu krizu. Odluka je doneta zbog razvoja situacije i međunarodnih pravnih odredbi koje uključuje peti paket sankcija", stoji u saopšenju. 

Trenutno za BASF u Rusiji i Belorusiji radi 684 zaposlenih.

Ističu kako je kompanija odlučila da nastavi da pruža pordšku svojim radnicima u obe zemlje do kraja 2022. Trenutno razvijaju detaljne planove za prestanak poslovanja BASF-a u navedene dve zemlje koje su u 2021. godini činile oko jedan odsto ukupne prodaje BASF grupe.


Tagovi

BASF Prestanak poslovanja Invazija na Ukrajinu Rusija Sankcije Belorusija


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.