Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer
  • 17.08.2016. 13:30

Bayer priprema novu ponudu za Monsanto

Nemački gigant Bayer spreman je da pojača ponudu za preuzimanje Monsanta!

  • 215
  • 10
  • 0

Nemački hemijski gigant Bayer mogao bi da pojača ponudu za preuzimanje američkog proizvođača semena i pesticida Monsanto ukoliko njihova nova prijateljska ponuda bude odbijena, prenosi nemački poslovni dnevnik Handelsblatt.

Monsanto je već odbio dve ponude nemačke kompanije, ocenivši onu poboljšanu, iz jula, od 125 dolara po deonici, finansijski nedovoljnom. Mogućnost daljih pregovora, ipak, nisu isključili.

Bayer spreman na rizik

Bayer je spreman da direktno pristupi akcionarima kako bi njegova ponuda bila prihvaćena ukoliko uprava američke kompanije bude insistirala na ceni koju u nemačkoj kompaniji smatraju previše rizičnom, izvestio je pomenuti nemački list, pozivajući se na izvore bliske Bayeru.

Izvršni direktor Verner Bauman će u narednih nekoliko nedelja odlučiti da li je prijateljsko spajanje još moguće ili Bayer mora da odabere alternativni put, napisao je Handelsblatt.

Bauman se nada da će spajanjem Bayera i Monsantoa biti kreirana globalno dominantna agrohemijska kompanija čiji će prihodi dostići 25 milijardi dolara.

67- 69 milijardi dolara

U poslednjoj ponudi, Bayer je procenio vrednost Monsanta na oko 64 milijarde dolara. Neki stručnjaci očekuju da će izvršni direktor Monsanta Hju Grant odbiti sve ponude manje od 67 do 69 milijardi dolara, što je prevelik rizik za nemačku kompaniju, rekao je za Handelblatt portparol udruženja Bayerovih akcionara.

U ponudi Bayer bi se mogao približiti gornjoj granici prihvatljivih iznosa jer će možda morati da izađe sa 5-10% višom ponudom nego u julu, napisao je nemački list. Uprkos zahtevu agencije AFP, portparol Bayera nije želeo da komentariše izveštaj Handelsblatta.


Tagovi

Bayer Monsanto Hemijska industrija Kupovina Ponuda


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao