Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Spajanje Bayera i Monsanta
  • 10.03.2018. 09:00

Bayer prodaje deo poslovanja BASF-u - sve bliže spajanje sa Monsantom!

Bayer je u ekskluzivnim razgovorima sa kompanijom BASF o prodaji celokupnog dela poslovanja semenima povrća!

Foto: Bigstockphoto/ricochet64
  • 282
  • 13
  • 0

Bayer je u ekskluzivnim razgovorima sa kompanijom BASF o prodaji celokupnog dela poslovanja semenima povrća. Ovim, a i drugim povezanim potezima, Bayer je siguran da će ukloniti sve nedoumice i pitanja od strane Evropske komisije.

13. oktobra 2017. Bayer je dogovorio prodaju određenih delova poslovanja kompaniji BASF za 5,9 milijardi evra. Prvi dogovoreni paket je uključivao Bayerov globalni deo poslovanja, u vezi sa aktivnom materijom glufosinat-amonijum i povezanu LibertyLink™ tehnologiju za tolerantnost na herbicide, drugim rečima svo semenarstvo za ratarske kulture, kao i odgovarajuće područje istraživanja i razvoja. Semenarstvo koje se odvaja uključuje globalno poslovanje semenom pamuka (isključujući Indiju i Južnu Afriku), uljanom repicom/kanolom u Severnoj Americi i Evropi, kao i poslovanje semenom soje.

Prema informacijama iz Bayera, sve prodaje i licenciranja su deo procesa uspešnog završetka akvizicije Monsanta, koja je podložna uobičajenim uslovima zatvaranja, uključujući dobijanje potrebnih regulatornih odobrenja.

Evropska komisija je nedavno produžila datum zaključivanja revizije akvizicije Monsanta, na 05. april 2018. Bayer blisko sarađuje sa regulatornim telima širom sveta, kako bi se transakcija uspešno izvršila u drugom tromesečju 2018 godine.


Tagovi

Monsanto Bayer BASF Prodaja poslovanja


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!