Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplava
  • 25.01.2023. 10:00

Bela Reka u poplavi odnela bika teškog 800 kilograma

Domaćin sumnja da će ikada pronaći leš njegovog bika.

Foto: Milan Šarčević (ilustracija)
  • 1.110
  • 131
  • 0

Bela Reka, koja se posle poplava sada povlači u svoje korito, pre četiri dana (21.1.) odnela je bika teškog čak 800 kilograma.

Čitavu situciju ispred porodične kuće gledao je otac oštećenog Dobrivoja Dželebdžića iz sela Bela Reka kod Nove Varoši, ali je bio nemoćan da spreči tragediju jer se to sve izdešavalo za svega par sekundi, prenosi Glas zapadne Srbije. O životinji još uvek nema ni traga ni glasa.

"Živim u selu, bavim stočarstvom, od krava i bikova živim. Svaki nedostatak bilo kog grla mi teško pada, ali sa sobom donosi veliku štetu. Na njegovu težinu mogao bih da zaradim preko 2.000 evra, a ovako je sve što sam uložio u njega odnela voda", priča Dželebdžić za ovaj medij.

Izlio se Lim, Grabovica, Bjelica - potopljene kuće

Domaćin sumnja da će ikada pronaći leš njegovog bika, jer su nepristupačni tereni kuda protiče reka u planinskim gudurama. Bela Reka se svojim tokom spaja sa Ljubiškom i Višočkom rekom i ulivaju se u Veliki Rzav koji protiče kroz Arilje.


Tagovi

Poplava Bik Bujica Dobrivoje Dželebdžić Bela Reka


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...