AgroKlub.rs

\

Poljoprivredne vesti

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Poljoprivredne vesti » Belgijski krompir uzgajaće se pod satelitom

Belgijski krompir uzgajaće se pod satelitom

Precizna poljoprivreda

Belgijski krompir uzgajaće se pod satelitom

Datum: 28.12.2016. 12:00

Kategorija:

Poljoprivredne vesti

Mnogo je inicijativa za preciznu poljoprivredu. Belgijski sektor uzgoja krompira počeće sa korištenjem satelitskih snimaka iduće godine.

Mnogo je inicijativa za preciznu poljoprivredu. Belgijski sektor uzgoja krompira počeće sa korištenjem satelitskih snimaka iduće godine, piše freshplaza.

"S ovim informacijama možemo donositi ciljane odluke o uzgoju biljaka. Aplikacija sa satelitskim snimcima za belgijski uzgoj krompira napraviće pravu revoluciju."

"Zaposleni smo s projektom Watch iT Grow već neko vreme, a na početku februara 2017. uvodimo novu aplikaciju", govori Izabel Pikard (Isabelle Piccard) iz VITO Remote Sensing organizacije.

U saradnji sa univerzitetima i organizacijama rade na upotrebi satelitskih snimaka u kombinaciji sa merenjima na tlu i informacijama o vremenskim prilikama i klimi.

Na ovaj način proizvođači krompira mogu na nezavisan način da prate rast i razvoj krompira i mogu da predvide prinos ranije tokom sezone. Ovo se može primieniti i na druge kulture.

Prva godina besplatna

Tokom prve godine, proizvođači krompira mogu učestvovati besplatno u ovom projektu. Svaki proizvođač ima svoje polje krompira ili više njih.

Uz pomoć satelitskih snimaka, mogu precizno videti što se događa na poljima. Snimci mogu biti u kombinaciji s vremenskim podacima i moguće je zumirati biljke. Informacije koje prime proizvođači mogu iskoristiti za donošenje ciljanih odluka u proizvodnji. Podaci iz aplikacije se skupljaju sa tla uz pomoć dronova i uz pomoć satelita.

Foto: bigstockphoto.com, vvoevale

Broj pregleda članka: 1007; Uspešnost članka: 60.35

Tagovi: Precizna poljoprivreda

Ključne reči članka: belgijski, krompir, uzgajace, se, pod, satelitom, krompira, pomoć, proizvođači, satelitskih, belgijski, snimaka, satelitskih snimaka


Ivana Nađ

Svi tekstovi autora

Autorka Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."