AgroKlub.rs

\

Poljoprivredne vesti

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Poljoprivredne vesti » Bespovratna sredstva za kupovinu kuća na selu

Bespovratna sredstva za kupovinu kuća na selu

Grad Loznica

Bespovratna sredstva za kupovinu kuća na selu

Datum: 14.12.2016. 18:00

Kategorija:

Poljoprivredne vesti

Grad Loznica raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za kupovinu kuća na selu. Poziv je namenjen bračnim parovima a u ove svrhe obezbeđeno je pet miliona dinara.

Grad Loznica raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za kupovinu kuća na selu. Poziv je namenjen bračnim parovima, a konkurs je otvoren do 21. decembra.

Iz budžeta grada u ove namene izdvojeno je pet miliona dinara. Maksimalna visina dodeljenih sredstava za kupovinu kuće s okućnicom ne može prelaziti milion dinara.

Razlog za pokretanje ove inicijative jeste podsticanje razvoja ruralnih područja, oživljavanje i podmlađivanje sela kroz povećanje nataliteta i poboljšanje demografske strukture. To su preduslovi i za pokretanje privrednih aktivnosti, prenosi portal opštine Loznica.

Poziv namenjen mladim obrazovanim bračnim parovima

Bračni parovi koji imaju nameru da konkurišu za dobijanje novčanih sredstava namenjenih kupovini okućnice moraju da ispune nekoliko uslova kako bi stekli pravo na dodelu sredstava. Naime, u trenutku podnošenja prijave supružnici mogu imati najviše 40 godina života, a jedan od njih mora da ima neprekidno prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Loznice u periodu tri godine. Takođe njihova bračna zajednica treba da traje minimalno godinu dana, a potrebno je da nisu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije.

U dokumentu ispod teksta pogledajte uslove konkursa.

Prednost za dobijanje novčanih sredstava će imati porodice čiji članovi imaju visoko obrazovanje u olasti poljoprivrede, medicine, veterine i prosvete.

Foto: bigstockphoto.com/ollirg

Broj pregleda članka: 20892; Uspešnost članka: 2211.6

Tagovi: Bespovratna sredstva, Grad Loznica, Kupovina okućnice, Mladi bračni parovi, Milion dinara

Ključne reči članka: bespovratna, sredstva, za, kupovinu, kuca, na, selu, sredstava, novčanih, poziv, kupovinu, novčanih sredstava, dobijanje novčanih sredstava


Marija Antanasković

Svi tekstovi autora

Autorka Marija Antanasković

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.


Dokumenti Bespovratna sredstva za kupovinu kuća na selu

Javni poziv

Javni poziv
veličina datoteke: 2.74 MB