Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad bikova
  • 18.08.2021. 07:30

Bikovi usmrtili oca i sina dok su ih selili na drugi pašnjak

Verovatno se desilo nešto što je podstaklo bikove na napad, kažu u norveškoj policiji.

Foto: Depositphotos/anuskiserrano (ilustracija)
  • 456
  • 94
  • 0

Napad bikova mogao bi biti uzrok smrti 78-godišnjeg muškarca i njegovog 52-godišnjeg sina u Norveškoj, objavila je tamošnja policija.

Nesreća se dogodila u nedelju, 15. avgusta u Sikilvenu, malom naselju na zapadu zemlje, kada su, kako je od porodice saznala policija, dvojica muškaraca odlučila da presele životinje na drugi pašnjak.

Kako navodi nettavisen, radnici hitne pomoći kao i transportni helikopter preduzeli su sve mere spašavanja, ali na žalost, od zadobijenih povreda oba su muškarca preminula. 

“Verovatno se dogodilo nešto što je podstaklo bikove na napad“, kazao je inspektor Toni Gjerde na konferenciji za novinare, ne želeći da špekuliše o uzroku. 

A što se tačno zbilo, saznaće se daljom istragom. Inspektori smatraju kako nema sumnje da se dogodila bilo kakva kriminalna radnja. 

Sličan se incident, ali bez smrtnog ishoda, dogodio nedavno i u našoj zemlji, kada je tridesetogodišnjeg muškarca povredio takođe sopstevni bik. Do nezgode je došlo po povratku sa koride u Posušju. Životinja je ubola muškarca u blizini vitalnih organa pa su se lekari borili za njegov život.

Tragičnih slučaja bilo je još, a vrlo sličan norveškom dogodio se pre dve godine u nemačkoj Bavarskoj. Tamo je na pašnjaku bik prvo usmrtio sina, a onda i njegovog oca. Spasioci nisu mogli da dođu do dva čoveka jer je bik još uvek bio u njihovoj blizini zbog čega su morali da ga ubiju.


Tagovi

Napad bikova Norveška Pašnjak Tragedija Bik usmrtio


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.