Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RuralFoto izbor
  • 21.06.2024. 09:00

Biramo najbolje ruralne fotografije u 2024. godini - nominujte svoju

Vreme je žetve, berbe i narodnih običaja koji su deo agrarne baštine. To je prilika da fotografišete svu raskoš domaće poljoprivrede i ruralnog prostora. Prijavite se na RuralFoto konkurs i osvojite vredne nagrade!

Foto: Drago Stojnić
  • 2.247
  • 451
  • 2

Otvoren je RuralFoto - konkurs za najbolje ruralne fotografije u 2024. godini, koji i ove godine putem interneta organizuje Agroklub.

Pozivamo sve amatere i profesionalce da nominuju svoje fotografije i tako zajednički podstaknu promociju lepota naših ruralnih prostora i sve raznovrsnosti domaće poljoprivrede. 

Fotografije je moguće nominovati u jednu od četiri kategorije, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane. 

Nominovana fotografija uz kratak opis i pripadajući haštag konkurs #RuralFoto + haštag teme (#životinje #priroda #selo #proizvodnja) treba da bude postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tokom razdoblja nominacija - od 21. juna do 23. septembra 2024. godine. 

Pravila konkursa

Učesnici konkursa moraju da budu punoletni, registrovani korisnici portala Agroklub. Važno je ispuniti sve tražene podatke u registracionom profilu, kako bi prijava bila prihvatljiva. Napominjemo da će fotografije nepotpunih profila biti izuzete od finalnog ocenjivanja. 

Jedan učesnik može nominovati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a učesnici mogu korisnici iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Za slučaj većeg broja prijava uzimaće se u obzir samo poslednje fotografije koje imaju haštag konkursa. 

Pravila konkursa pogledajte OVDE

Učesnici konkursa garantuju da su nominovane fotografije njihovo autorsko delo te dopuštaju Agroklubu pravo korišćenja istih tokom i nakon takmičenja, u svrhu promovisanja RuralFoto konkursa i promocije ruralnih prostora.

U postupku evaluacije nominovane fotografije biće podvrgnute proveri autentičnosti, a od autora se može tražiti izvorna fotografija. Korišćenje veštačke inteligencije za stvaranje ili značajnu manipulaciju fotografija nije dopušteno, te će takve fotografije biti diskvalifikovane.

Kako nominovati fotografiju na KLUB pogledajte u videu:

 

Pobednici pojedinih kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 EUR-a (bruto), a fotografija sa najvećim brojem lajkova na KLUB-u nagradu publike.

Proglašenje pobednika uz izložbu najboljih fotografija održaće se 4. oktobra 2024. u Osijeku na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks.

Partneri ovogodišnjeg konkursa RuralFoto su: CROBOHUB++, Novocommerce International d.o.o., NutriS d.o.o., KWS Sjeme d.o.o., Evropska komisija, Hrvatske šume d.d., KING ICTAgro Invest Grupa d.o.o., Enna Fruit d.o.o.Georg d.o.o.

Ovo je jedinstven foto konkurs sa potpuno javnom i transparentnom procedurom.

Stručni žiri po završetku nominacija bira po najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega sami učesnici konkursa glasaju za pobedničke fotke. Autori fotografija tako sami biraju najbolje od najboljih. Evo i terminskog plana:

  • 21.06. otvaranje nominacija
  • 23.09. završetak nominacija
  • 26.09. stručni žiri donosi odluku o izboru 10 najboljih u sve četiri kategorije i proglašava najbolju fotografiju po izboru publike (s najviše lajkova na Klubu)
  • 27.09. do 30.09. učesnici glasaju za izbor najbolje fotografije (između TOP 40)
  • 04.10. proglašenje pobednika, dodela nagrada i izložba fotografija na AgroRocks-u

Prošle godine nominovano više od 1.200 fotografija

Na prošlogodišnji RuralFoto konkurs, čitaoci Agrokluba iz tri države izabrali su najbolje ruralne fotografije. Pristiglo je više od 1.200 kadrova koji veličaju život na selu i proizvodnju hrane.

Ovo su najbolje ruralne fotografije u 2023. godini

Uslikajte domaće životinje, polja u cvetu, aktivnosti u berbi ili žetvi, neki tradicionalni događaj, pa objavite fotografiju na našem KLUB-u.

Jedna od takmičarskih fotografija konkursa 2023. (foto: Goran Jordanski)

Ne zaboravite da skupljate lajkove, jer tu je i nagrada publike.

*Naslovna fotografija: Depositphotos/valio84sl  


Tagovi

RuralFoto 2024. CROBOHUB++ Novocommerce International NutriS KWS Sjeme King ICT Hrvatske šume Agro Ivest Grupa Enna Fruit Georg Evropska komisija Konkurs najboljih ruralnih fotografija


Autorka

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistar politikologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet