Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ES komerc
  • 28.04.2018. 08:30

Brodarevo: Otvara se pogon za preradu povrća

"Mi određujemo sorte koje će se gajiti, a povrtarima koji potpišu ugovor o saradnji obezbedićemo najkvalitetniji rasad iz naših plastenika, kao i odovarajuće preparate za sorte koje se opredele da gaje", kaže Kenan Jusović iz preduzeća ES komerc.

Foto: Es komerc
  • 3.440
  • 165
  • 0

Trgovinsko preduzeće ES komerc iz Prijepolja početkom maja otvoriće pogon u Brodarevu, u kome će prerađivati povrće. Tim povodom su na Danima polja u Velikoj Župi predstavili svojim potencijalnim kooperantima uslove pod kojima će otkupljivati povrće. U pogonu će se raditi finalna prerada kornišona, paprike, cvekle, šargarepe i krastavaca iz otkupa i sopstvenih plastenika.

"Mi određujemo sorte koje će se gajiti, a povrtarima koji potpišu ugovor o saradnji obezbedićemo najkvalitetniji rasad iz naših plastenika, kao i odovarajuće preparate za sorte koje se opredele da gaje.  Povrtarima garantujemo siguran plasman i otkup celokupne povrtarske proizvodnje", kaže Kenan Jusović iz preduzeća ES komerc.

Maksimalno 30 ari za početak

Za saradnju ima dosta zainteresovanih, a ugovor o kooperaciji već је potpisalo tridesetak povrtara iz opštine Prijepolje i susedne Nove Varoši.

Plastenik
Za početak - maksimalno 30 ari pod plastenicima i na otvorenom


"Oni će, pojedinačno, za početak, povrće gajiti na maksimalno 30 ari pod plastenicima i na otvorenom, a ukoliko i mi i oni budemo zadovoljni saradnjom, ta površina će se iduće godine povećati. Ovu prvu godinu iskoristićemo da se bolje upoznamo, a mi garantujemo da ćemo ispuniti sve što se dogovorimo. Želja nam je da naš odnos gradimo na uzajamnom poverenju, jer samo tako će svima biti bolje", kaže Jusović.

Proizvodnja voća

Pored prerade povrća, u pogonu u Brodarevu proizvodiće se i sokovi i džemovi od maline, kupine i jagode. Preduzeće ES komerc se unazad nekoliko godina bavi i otkupom jagodičastog voća, ima više od 300 kooperanata i hladnjaču kapaciteta 1.500 tona. Proizvodi i voće na svojim plantažama, a širom limske doline imaju mlade zasade kupine, ribizle, trešnje i borovnice.


Tagovi

ES komerc Kenan Jusović Brodarevo Prerada povrća Pogon Ugovor


Autor

Željko Dulanović

Više [+]

Diplomirao na FPN. Tokom tri decenije koliko je u novinarstvu, bio je dopisnik mnogih nacionalnih medija. Omiljene teme su mu iz života meštana planinskih sela, a duboko veruje da nema raja bez zavičaja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.