Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izgubljena bebica
  • 21.04.2016. 14:00

Čim ojača, pronađeni meda se vraća u šumu

Medvedić pronađen u Hercegovini postepeno će se navići na prirodu i za mesec-dva vratiti u svoje prirodno stanište. To smo saznali od članova kluba Extreme Sport Sarajevo, čiji je post o medvediću, objavljen na njihovoj Facebook stranici, digao na noge društvene mreže.

Foto: facebook/Extreme Sport Sarajevo
  • 211
  • 10
  • 0

Čim ojača, medvedić pronađen u Hercegovini postepeno će se navići na prirodu i vratiti u svoje prirodno stanište. To smo saznali od članova kluba "Extreme Sport Sarajevo", čiji je post o medvediću, objavljen na njihovoj Facebook stranici, digao na noge društvene mreže.

Pronađen u lošem stanju i bez majke

"Raja, ima li ko kakav pametan savet šta da radimo sa ovom bebicom? Jedna naša poznanica je slučajno nabasala na njega u šumi. Bio je u jako lošem stanju a majke nije bilo u blizini. Uzela ga je sa sobom da ga nahrani i on je sada dobar, ali ne zna šta da radi sa njim. Boji se da će ako ga preda lovcima oni ubiti. Majku su moguće i ubili jer je nije bilo u blizini kada su ga našli... Svaki pametan savet je dobrodošao. Kako ga vratiti u prirodu, a da preživi?", napisali su i gotovo istovremeno ostali zasuti lavinom saveta i poruka.

Kako Bosna i Hercegovina nema utočište za medvede, jedan od saveta bio je da se kontaktira hrvatsko-velebitsko utočište u Kuterevu. Međutim, medvedić će ipak ostati u BiH.

"Medvedić nije pronašao dom, a kako stvari stoje ni neće skoro. Cilj je da se medvedić othrani još mesec-dva da malo ojača pa će postepeno da se privikava na prirodu. Devojka kod koje se nalazi medvedić u kontaktu je sa organizacijama koje se bave sa životinjama i brigom o medvedima tako da od njih dobija potrebne instrukcije", rekli su nam članovi kluba "Extreme Sport Sarajevo".

Foto: facebook/Extreme Sport Sarajevo


Tagovi

Medvedić Bosna i Hercegovina Divlje životinje Extreme Sport Sarajevo Prirodno stanište


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta