Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Corteva Agriscience
  • 15.05.2019. 19:30
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Corteva Agriscience predstavila nove proizvode za tretman semena kukuruza i uljane repice

Corteva Agriscience ™ je danas na Poljoprivrednom sajmu predstavila nove proizvode za tretman semena kukuruza i uljane repice insekticid Lumiposa® 625 kao i novi fungicid za tretman semena suncokreta Lumisena™.

Foto: Agroklub
  • 978
  • 24
  • 0

Corteva Agriscience ™ je danas na Poljoprivrednom sajmu predstavila nove proizvode za tretman semena kukuruza i uljane repice insekticid Lumiposa® 625  kao i novi fungicid za tretman semena suncokreta Lumisena™.

Lumiposa® je sistemični insekticid za tretman semena koji je razvijen radi zaštite mladih biljaka uljane repice i kukuruza od štetnih insekata

Lumisena kako je rečeno na prezentaciji održanoj na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu deluje na prouzrokovače plamenjače plasmopara halstedli pre nego što nastanu oštećenja na suncokretu.

Minimalan rizik za oprašivače

Primenom Lumiposa® biljke su brzo zaštićene što omogućava njihov bolji rast i razvoj. Deluje tako što ometa mišićne funkcije insekta i na taj način dovodi do brzog prestanka ishrane, smanjuje njihovu pokretljivost što na kraju rezultira uginućem.

Nanešen na seme uljane repice predstavlja minimalan rizik za oprašivače, i druge korisne insekte zbog toksikoloških osobina samog proizvoda i veoma male izloženosti. Ove osobine kako je rečeno danas na Poljoprivrednom sajmu čine da je Lumiposa® odličan izbor u integralnoj kontroli štetnih insekta zbog omogućavanja maksimalnog efekta korisnih insekata. 

Borba protiv plamenjače 

Plamenjača se smatra glavnim problemom kada su bolesti u pitanju u svim evropskim zemljama koje se bave proizvodnjom suncokreta. Plamenjača može da izazove značajna oštećenja, useva tako što zaustavlja biljku u porastu ili je potpuno uništi što dovodi do velikog gubitka prinosa. 

Široko je rasprostranjena ali se ipak, nalazi na listi karantinskih bolesti u Evropi. Čak i mala prisutnost patogena, može dovesti do ozbiljnih posledica u proizvodnji suncokreta i u izvozu semena. 

Tokom  istraživačkih ogleda sa vodećim univerzitetskim ekspertima utvrđeno je da seme suncokreta tretirano preparatom Lumisena™ pokazuje značajno manju učestalost zaraze plamenjačom u poređenju sa postojećim rešenjima za tretman semena. 

Pored ovih novina Corteva Agriscience ™ je predstavila i nove hibride uljane repice sa mogućnošću primene najnovijih tehnoloških rešenja u semenskoj industriji tretmanom semena Lumigen premium. Ovaj vid tretmana pomoći će farmerima da smanje troškove proizvodnje uljane repice, a u isto vreme da povećaju prinose ove kulture. 

Corteva agriscience je danas na Poljoprivrednom sajmu predstavila nove proizvode

Stvaranja kompanije koja će uticati na oblikovanje tržišta

Na Sajmu je rečeno da je poljoprivredni ogranak DowDuPont™, formiran 2017. godine spajanjem kompanija Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection i DuPont Pioneer. Direktor kompanije Siniša Đurić rekao je da će se u drugom kvartalu 2019. godine, poljoprivredni ogranak odvojiti u nezavisnu poljoprivrednu kompaniju koja će postati Corteva Agriscience ™ (kohr - the - vah). Novo ime zasniva na kombinaciji reči koje označavaju "srce" i "prirodu".

Corteva Agriscience™ kako je rekao spaja Dupont Crop Protection, Dupont Pioneer i Dow AgroSciences u cilju stvaranja kompanije koja će uticati na oblikovanje tržišta, samostalne poljoprivredne kompanije sa vodećim pozicijama u oblastima tehnologije semena, zaštite bilja i digitalne poljoprivrede.

"Kompanija je razvila neke od novih tehnoloških rešenja, koja su omogućila da se transformiše naš prehrambeni sistem pomažući farmerima da uzgajaju zdravije useve, uz smanjeno korišćenje prirodnih resursa", rekao je Đurić. 


Foto prilog


Tagovi

Lumiposa Insekticid Zaštita uljane repice Zaštita kukuruza Tretiranje semena Corteva DuPont Dow AgroSciences Pioneer Siniša Đurić


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.


Partner