Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FAO donacija
  • 16.11.2015. 15:00

Ćuprijskim poljoprivrednicima donirani plastenici

Organizacija UN-a za hranu i poljoprivredu isporučila je pet plastenika ćuprijskim poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu tokom prošlogodišnjih majskih poplava. Preostaje još isporučiti košnice, sadnice voća i pakete stočne hrane.

Foto: depositphotos.com
  • 48
  • 1
  • 0

Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) isporučila je pet plastenika ćuprijskim poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu tokom prošlogodišnjih majskih poplava. Reč je o najmodernijim plastencima od pocinkovanih cevi sa duplom folijom koja ima UV zaštitu, dimenzija 20 puta osam metara, sa sistemom za navodnjavanje "kap po kap". Pojedinačna vrednost plastenika je oko 2.000 evra, a garancija traje tri godine.

Porodica Milojević iz Krušara kod Ćuprije, koja se bavi povrtarskom proizvodnjom, jedna je od onih koje su dobile plastenik. "Mi smo imali tri manja plastenika, a dva su bila potpuno uništena u poplavama. To su bili obični plastenici, a ovo je izuzetno kvalitetan koji ne bismo sami mogli da kupimo. Već za oko mesec dana rasadićemo zelenu salatu i crni luk, a u februaru paradajz i papriku", rekla je Slađana Milojević i dodala da se cela porodica bavi povrtarstvom i proizvode prodaje na pijaci.

Preostaje raspodela košnica, sadnica voća i paketa stočne hrane

Pomoćnica predsednika opštine Ćuprija Jadranka Đorđević, je istakla da se završio prvi krug pomoći poljoprivrednicima sa pravom na donaciju EU koja se sastoji od semenskog materijala i đubriva. "Korisnici su mogli da izaberu jedan od paketa, a to je 250 kilograma pšenice i 300 kilograma đubriva ili 200 kilograma ječma i 300 kilograma đubriva. Ostaje nam još raspodela košnica korisnicima koji su prijavili štetu u poplavama, kao i sadnica voća - šljiva, trešnja i višnja. Takođe, ostaje još raspodela paketa stočne hrane u decembru", objasnila je Đorđević i dodala da se naknadno javilo dvadesetak poljoprivrednika koji su imali štetu, a nisu se odazvali prvom pozivu, tako da sada pokušavaju da organizuju još jedan poziv ako donatori odobre sredstva.

Foto: depositphotos.com; jenoche


Izvori

beta.rs


Tagovi

Ćuprijski poljoprivrednici Donacija FAO Poplavljena područja Sadnice voća Stočna hrana Košnice Plastenici Slađana Milojević Jadranka Đorđević Štete

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)