Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 21.11.2023. 09:45

Dan D: Poljoprivrednici u podne imaju sastanak u Vladi

Poljoprivrednici u podne imaju sastanak u Vladi Srbije, posle kojeg će se znati dalji planovi kada su protesti u pitanju.

Foto: Mileta Slankamenac
  • 584
  • 60
  • 0

Protesti ulaze u deveti dan, a tenzija samo raste. Sinoć je održan sastanak poljoprivrednika u Staroj Pazovi na kom je obavljen telefonski poziv sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić. Sastanku u Staroj Pazovi su prisustvovali predstavnici svih punktova sa terena, a današnji sastanak u Vladi Srbije, ili kako ga je Goran Filipović iz Kisača nazvao "Dan D" - zakazan je danas za 12 časova.

Iz tima poljoprivrednika na sastanku će prisustvovati Dalibor Paskuv, Vojislav Malbaški, Mileta Slankamenac, Goran Filipović, Zahorec Paljo, Jančo Paljo, Miroslav Matković i Marko Gabrić.

Kod novosadske Rafinerije je trenutno oko 65 traktora, ali danas je promena plana. Od 10 do 14 časova poljoprivrednici će da blokiraju Temerinski most. Takođe, blokiran će biti i put Zrenjanin-Beograd, kod Čente.

"Mi ostajemo i pooštravamo blokade. U podne je prijem kod premijerke, gde ćemo da vidimo da li postoji volja za ispunjenje naših zahteva. Blokiramo kao i do sada, gde na svakih sat vremena puštamo saobraćaj na pola sata", rekao nam je Vojislav Malbaški iz Perleza.

Danas samo uši, a usta posle dogovora

Stav poljoprivrednika i plan za današnji sastanak je da se samo poslušaju predlozi Vlade, pa da se posle zajedničkog dogovora sa svim poljoprivrednicima, uputi zvanični stav.

"Posle sinoćnjeg sastaka, Vlada je ponudila neka rešenja - prihvatili su u celosti za akcizu, ali je sporna refakcija, koja će sigurno biti jedna od tema, jer mislimo da je bolje da bude bez refakcije. Mi tražimo da umanjenje bude odmah, jer želimo da se poljoprivredniku, kao krajnjem korisniku olakša. Problem je što poljoprivrednik uvek čeka, treba da preusmere NIS-u pa da oni čekaju dve nedelje na taj povrat", rekao je Miroslav Matković i dodao da je problem i odvodnjavanje, jer kroz zakon nigde nije spomenuta 2024; a za treći kvartal je stiglo i zaduženje.


Tagovi

Protesti poljoprivrednika Sastanak u Vladi Goran Filipović Miroslav Matković Vojislav Malbaški


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva