Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uredba o evidenciji izvoznika
  • 16.01.2018. 08:15

Definisana pravila za izvoz voća i povrća u Rusiju

Ko može da izvozi u Rusiju definisano je Uredbom o evidenciji izvoznika voća i povrća u Rusku Federaciju, koju možete da potražite ispod teksta.

Foto: echosystem / Pixabay
  • 1.776
  • 73
  • 0

Vlada Srbije donela je Uredbu o evidenciji izvoznika voća i povrća u Rusku Federaciju. Pravila su stroga, a kontrolu će obavljati i naši i ruski inspektori.

Svaka pošljika voća i povrća, koja se šalje za Rusiju, moraće da ima fitosanitarni sertifikat, kao i deklaraciju o bezbednosti prehrambenih proizvoda biljnog proizvoda. Propisuje se i evidencija izvoznika svežeg voća i povrća sa fitosanitarnim rizikom, njihove obaveze i potrebna dokumentacija za evidentiranje.

"Neki uslovi su dodati, kao što je objekat kakav treba da postoji za skladištenje voća i povrća. To su Rusi sugerisali, jer ima dosta izvoznika koji nemaju adekvatan smeštaj, s obzirom na to da su voće i povrće vrlo osetljiva roba. Uredbom su postavljeni minimalni uslovi koje neko mora da ispuni. Time se obezbeđuju sledljivost, bezbednost i kvalitet proizvoda", rekao je za Novosti Nebojša Milosavljević, direktor Uprave za zaštitu bilja.

Potražite Uredbu ispod teksta!

Ko može da izvozi u Rusiju?

Izvozom voća i povrća u Rusiju može da se bavi svaka firma koja je upisana u Registar privrednih subjekata, Centralni registar objekata i u Evidenciju izvoznika za područje Rusije. Da bi neko bio u ovom registru, mora da poseduje hladnjaču, kapaciteta najmanje 500 tona za voće i 200 tona za povrće, kao i prostor za klasiranje, pakovanje i fitosanitarni pregled.

Foto: echosystem / Pixabay


Dokumenti


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Rusija Izvoz Voće Povrće Uredba Nebojša Milosavljević


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.