Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svetska banka
  • 12.05.2015. 10:00

Definisani prioriteti saradnje u poljoprivredi

Predstavnici svetske banke razgovarali su sa ministarkom Bogosavljević Bošković o unapređenju saradnje u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede.

  • 40
  • 1
  • 0

Predstavnici Svetske banke za Srbiju, Stiven Šonberg, globalni menadžer programa Svetske banke koji se odnose na poljoprivredu i vode i Toni Verhejn, regionalni menadžer, satali su se sa ministarkom poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežanom Bogosavljević Bošković, kako bi razmotrili i definisali prioritetne oblasti saradnje i pomoći Svetske banke u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede.

Tokom sastanka, predstavnici Svetske banke upoznati su sa aktuelnim stanjem i budućim prioritetima u pomenutim oblastima, koje se odnose prvenstveno na uspostavljanje IPARD operativne strukture i poboljšanja kontrole isplaćenih subvencija i podsticaja, a kroz uspostavljanje sistema satelitskog snimanja poljoprivrednih parcela.

Prioritetne oblasti koje su definisane tokom sastanka, a koje će doprineti razvoju poljoprivrede Srbije, su i opremanje laboratorije za mleko, unapređenje sistema za navodnjavanje i sistema vodosnabdevanja, kao i unapređenje sistema odbrane od poplava. Tokom sastanka istaknuta je i važnost na unapređenju zadrugarstva i udruživanja u poljoprivredi, i usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa pravnim tekovinama Evropske unije, ali i značaj prečišćavanja otpadnih voda i upravljanja otpadom.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Svetska banka Stiven Šonberg Toni Verhejn Snežana Bogosavljević Bošković IPARD Isplaćene subvencije Podsticaji Razvoj poljoprivrede Unapređenje zadrugarstva Udruživanje Poljoprivreda Evropska unija Otpadne vode