Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kovin
  • 04.07.2018. 18:30

Deliblato: U strahu od krava, meštani napuštaju domove

Gladne krave uništavaju bašte, plastenike i travnjake, a meštani Deliblata žive u strahu.

Foto: Pixabay / vieleineinerhuelle
  • 4.426
  • 213
  • 0

Meštanima Deliblata u opštini Kovin velike probleme i štetu prave - krave. Naime, Dragan i Blagoja Stojanović, u čijem su vlasništvu, puštaju ih da slobodno šetaju po selu. Gladne životinje uništavaju bašte, plastenike i travnjake. Prvo na udaru bilo je dvorište Romance Ritopečki, koje se nalazi tik uz kuću. Kako javlja RTS, krave su joj sve uništile, a iako se obraćala za pomoć policiji i inspekcijskim službama u Opštini, niko još nije reagovao.

"Imala sam lepu verandu, pokrivenu. Sve je srušeno. Molila sam komšiju da ih skloni, ali ne vredi. Morala sam da se iselim iz svoje kuće i da odem, jer sam nezaštićena i bojim se", kaže Romanca. Ilija Fujkić dodaje da je morao da ogradi svoj plac, jer krave ruše sve pred sobom: "Kosim travu, održavam da bude sve lepo, ali ne vredi - kad naiđu sve unište".

Razočarani povratkom u rodno selo

Probleme ima i Dragi Pajević, koji ovde živi sa suprugom Amerikankom, Frances. Pre tri godine se vratio u svoje rodno selo, gde je uredio imanje. Međutim, sada su se pokajali.

"Moja supruga ne sme da izađe iz kuće. Automobil ne smem da ostavim ispred kapije, jer će ga krave oštetiti i sa strahom izlazimo iz dvorišta", kaže Pajević, dok njegova supruga dodaje da joj se selo mnogo sviđa, ali ako se ovako nastavi, moraće da se vrate na Floridu: "Ne smem da izađem iz dvorišta i ne mogu da uživam u prirodi. Zato sam veoma razočarana".

Zbog krava štapom po glavi

Blagoje Stojanović objašnjava da nema gde da drži krave: "Izvinjavam se, kad budem imao, srediću sve što je uništeno. Mi smo dobro živeli, pomoći ću koliko mogu". Međutim, zbog ovog problema došlo je i do fizičkog sukoba. Kako tvrdi Stojan Danilović, njega i njegovog sina Blagoje je napao štapom, kada su počeli da teraju krave sa travnjaka. Bez obzira na sve, predstavnici Mesne zajednice i Opštinske uprave Kovin kažu da su nemoćni. 


Izvori

RTS


Tagovi

Deliblato Krave Šteta Blagoje Stojanović Romanca Ritopečki Ilija Fujkić Dragi Pajević Stojan Danilović


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.