Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Delta Agrar
  • 23.05.2023. 12:00

Delta Agrar bogatija za nove mašine, ali Landini traktori u prvim redovima

Pored Landinijevih traktora zastaju i ratari i voćari, ali Delta Agrar raspolaže i sa celim arsenalom priključnih mašina.

Foto: Đorđe Lalić
  • 666
  • 118
  • 0

Kompanija Delta Agrar je na Novosadski sajam došla sa arsenalom mašina, pre svega voćarskog programa - sa traktorima Landini, ali i drugih priključnih mašina kao što su tanjirače, sejalice, gruberi, ali i tifoni, kapajuće trake i ceo program navodnjavanja.

Kada kažemo Landini, verovatno mnogi mogu da zamisle bivšeg reprezentativca Italije Andrea Pirla, kako sa biciklom ide u svoj vinograd, seda u Landini traktor, da bi u popodnevnim satima izašao iz njega, radnu obuću zamenio papučama i ispio čašu svog proizvoda, na svom imanju u Breši. Vinogradi, italijanski proizvod, kvalitet, klasa - verovatno je zato Pirlo asocijaja na ovaj brend.

Landini traktori 

Delta Agrar je predstavila razne modele, a najprodavaniji je REX 4. Ovaj model je poseban po tome što ima nemački "Dautz" motor, "stage V" norme, a snaga se kreće od 74 do 112 konjskih snaga. Ovaj traktor atraktivnog izgleda ima opciono veliki spektar dodatne opreme, a u standardnoj ide sa mehaničkim reverzerom, iako postoji opcija i sa elektro-hidrauličkim. Od ove godine je, kako kaže menadžer prodaje ovih mašina Nemanja Zečević, ugrađivan i "Robo-Shift" menjač, gde je ful "Power-Shif" sa četiri ranga po izboru.

"Po izboru može biti opremljen sa prednjim kačenjem i kardanom", kaže Zečević i dodaje da je takođe od prošle godine ubačena jedna veoma značajna opcija za transport i obradu zemljišta, a to je suspenzija prednjeg mosta i suspenzija cele kabine.

Najtraženiji model - REC 4

Zečević je predstavio i Landini, serije 2, ranga od 47 do 54 konjske snage. To je jedan i od nazastupljenijih traktora poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom maline, uzgojem kupine i manjih vinograda.

"U verziji od 47 konjskih snaga ugrađen je 'Yanmar' četvorocilindrični motor. Kod modela od 54 KS, jedina razlika u odnosu na ove manje je što poseduje turbo punjenje, a bitna su i ta četiri cilindra, jer su kod konkurencije, takvi traktori sa tri cilindra", kaže naš sagovornik i dodaje da je motor Evro 3 norme, a traktor se isporučuje sa kabinom, ili bez nje.

Skoro da može kroz vrata da prođe

Karakteristika, koja je kod poljoprivrednika jako bitna, jeste i ta što je maksimalna širina kod ovog modela 1,42 metra, koja uz uže točkove može da dođe i do 1,35 m.

"G verzija je veoma zastupljena na brdovitim terenima gde je klirens spušten za 15 centimetara u odnosu na standardnu verziju. Povećana je stabilnost, funkcionalnost i veoma je tražen u povrtarstvu, čak i kod poljoprivrednika koji se bave plasteničkom proizvodnjom", kaže ovaj menadžer prodaje.

Univerzalna - serija 4 trakrora

Serija 4 može da se koristi u voćarstvu, povrtarstvu, ali i ratarstvu. U standardnoj opremi uvek ide klima, a po izboru kupca može i karbonski filter, vazdušno sedište, pomoćno sedište i razne druge opcije.

Serija 4 je takođe popularna kod kupaca

"Ovu mašinu pokreće četvorocilindrični Kohler motor od 2.500 kubika. Ima 16 ventila i 'Common rail' sistem ubrizgavanja. Traktor je dosta tražen, pa verujem da će tako biti i kod naših poljoprivrednika", kaže Zečević i dodaje da je Evro V norme, što znači da podržava IPARD. 

Ova mašina je već skoro 15 godina na tržištu sa malim izmenama, koje se pre svega odnose na unutrađnji i spoljni izgled.

Od Francuza do Poljaka i Turaka

Delta Agrar prodaje i mehanizaciju Kuhn, provereni brend koji je kod nas već dugo na tržištu. Tu izdvajaju plugove 113 sa tri glave, 123 sa četiri i 153 sa pet radnih tela. Takođe je zanimljiv i rasipač zapremine 900+600 litara.

"Što se tiče kukuruznih sejalica, imamo Planter šestorednu sa niskim setvenim aparatom i sa mogućnošću podešavanja razmaka na 50 i na 70 cm. Cena je akcijska i iznosi 20.600 evra + PDV", kaže naš sagovorik i dodaje da pored nje imaju i sejalice Maksima sa visokim setvenim aparatom.

Tu su i Kuhn žitne sejalice

Delta Agrar već tri godine nudi i Romson prikolice, kojih godišnje prodaju preko 50 komada. One su, kako Zečević kaže, proverenog kvaliteta sa nemačkom homologacijom, a izdvajaju one sa nosivosti od osam, 10 i 16 tona.

I nova imena su prisutna

U Delti Agrar se pojavilo i novo ime, a to je turski proizvožač Toskan koji je veoma popularan u Turskoj. Kod njih se plasira preko 35 godina, a Zečević prognozira da će našim poljoprivrednicima biti zanimljivi njihovi podrivači, sejalice i tanjirače.

Kompanija Delta Agrar prisutna je u Agrobiznisu 30 godina, i pored toga što se bave proizvodnjom, kooperacijom i otkupom, proizvodnjom hrane, bave se i agrotrgovinom i distribucijom, što se posebno može videti na Novosadskom sajmu kada je mehanizacija u pitanju. Partneri Delta Agrara su i vodeće svetske kompanije, kao što su Syngenta, Corteva, Bayer CropScience, BASF, Rivulis, Nufarm i drugi.


Foto prilog


Tagovi

Landini Delta Agrar Priključne mašine Nemanja Zečević REX 4 EVRO V KUHN Maksima Romson Toskan


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

Delta agrar

Vladimira Popovića 8a, 11070 Beograd, Srbija
tel: +381 (0)11 201 23 00, web: https://www.deltaagrar.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.