• Klupske jabuke
  • 20.11.2019. 14:00
  • Grad Beograd, Beograd

Delta agrar: Virtuelni pogled na svet klupskih jabuka

Delta Agrar, uz pomoć projekcija i virtuelne realnosti, u hotelu Kraun Plaza u Beogradu, predstavio je klupske sorte jabuka.

Foto: Delta Agrar
  • 374
  • 22
  • 0

Digitalnim aktivacijama, uz pomoć projekcija i virtuelne realnosti, u hotelu Kraun Plaza u Beogradu predstavljene su klupske sorte jabuka koje uzgaja Delta Agrar. Ova kompanija ima licencu za osam klupskih sorti, a predstavljene su četiri koje se već gaje u voćnjacima Delta Agrara i mogu se naći na policama njihovih prodavnica: modi, kiku, evelina i pink lejdi.

Klupske sorte nastale su dugogodišnjim ukrštanjem i radom selekcionara, zbog čega imaju tačno određene osobine: boju, čvrstinu, ukus, veličinu. Mogu ih proizvoditi samo uzgajivači koji dobiju dozvolu od nosioca licence, što daje garanciju da će kvalitet ubranog voća biti postojan.

Virtuelna realnost voćnjaka

Na prezentaciji u beogradskoj Kraun Plazi posetioci su mogli da dožive realnost voćnjaka u Čelarevu uz pomoć virtuelnih naočara i snimka 360°. Interaktivni paneli pokazivali su karakteristike sorte jabuke koja je spuštena na touchscreen ekran, a najbolju zabavu predstavljala je VR igrica u kojoj su se gosti takmičili u hvatanju padajućih jabuka. Igrica je osim zabavnog, imala i humanitarni karakter - pobednik je dobio pravo da 100 kilograma brendiranih klupskih jabuka pokloni instituciji po svom izboru.

Posetioci su mogli da dožive realnost voćnjaka

Svaku od četiri vrste jabuka predstavljala je devojka obučena u duhu sorte: neke od jabuka, kao što je kiku, dovode se u vezu sa sportskim duhom i aktivnim načinom života, druge su, poput pink lejdi, omiljeni poklon za Dan zaljubljenih jer ih karakteriše prepoznatljiva pink boja i unikatna aroma koja podseća na ukus vanile i ruže. Evelina je moderna, urbana i mladalačka, a modi je inspiraciju za svoje ime našla u čuvenom italijanskom umetniku Modiljaniju, čije su slike ženskih portreta ostale upamćene po jarkim i sjajnim bojama, baš kao što je i boja ove jabuke.

Brendirane jabuke najviše troše Britanci

Uz sorte koje su danas predstavljene tržištu, Delta Agrar ima pravo i na proizvodnju sorti isaak, red mun, svitango i rubens. Brendirane sorte pojavile su se pre 30ak godina. Danas ih najviše troše najbogatije zemlje: vodeća u Evropi je Velika Britanija, u kojoj samo pink lejdi pokriva 12 odsto tržišta, a sve brendirane jabuke ukupno čine čak petinu ukupne prodaje.

Britanci vole pink lejdi

Delta Agrar gaji klupske jabuke u voćnjacima u Čelarevu i Zaječaru, koji predstavljaju poslednju reč tehnologije u ovoj oblasti. Zasad u Zaječaru prostire se na 200 hektara dok onaj u Čelarevu, sa površinom od preko 600 ha, predstavlja najveći voćnjak u jednom komadu u ovom delu sveta.

Kako je izgledalo na prezentaciji pogledajte u videu ispod. 


Foto prilog


Tagovi

Virtuelna realnost Klupske jabuke Brendirane sorte Realnost voćnjaka Brendirane jabuke

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Izvol'te na suve sljive :)