Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Delta holding
  • 17.03.2016. 17:00

Delta pomogla razvoj agrara sa 18 miliona dinara

Delta pomogla razvoj agrara sa 18 miliona dinara kroz udruženja i organaizacije.

  • 101
  • 4
  • 0

Kompanija Delta holding dodelila je pomoć ukupne vrednosti 18 miliona dinara udruženjima i organizacijama iz Srbije za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Vrednost pojedinačne pomoći je od 240.000 do 1,8 miliona dinara i 6.569 direktnih i indirektnih korisnika biće podržano kroz tu pomoć. Na ovogodišnjem javnom konkursu u okviru projekta "Zasad za budućnost", koji je pokrenula Delta fondacija početkom prošle godine kako bi pomogla socijalno ugroženom stanovništvu kroz unapređenje poljoprivredne proizvodnje, učestvovao je veliki broj udruženja koja posluju po principu socijalnog preduzeća.

Osim finansija, podršku pružaju kroz stručnu pomoć i znanja

Kako je na dodeli pomoći kazao predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković, 11 odabranih inicijativa na konkursu dobiće, osim finansijske podrške, i stručnu pomoć kompanije Delta agrar, kao i mogućnost otkupa proizvedenih poljoprivrednih kultura i stoke. "Pored novca, mi želimo da pružimo i stručnu pomoć i znanje". Ova komapnija je samo u prošloj godini u razvoj društvene zajednice uložila 1,15 miliona evra i organizovala skoro 300 akcija te pomogla više od 4.500 ljudi, kazao je on.

Mali proizvođači treba da prihvate nove tehnologije u agraru

Misković je istakao da je Delta agrar vodeća kompanija u poljoprivredi u Srbiji i regionu i da je to postignuto velikim i stalnim investicijama koje omogućavaju da se najbolja svetska tehnologija primenjuje u Srbiji. On je naglasio da je potrebno da i manji proizvođači prihvate nove tehnologije u agraru i po njima proizvode kako bi Delta mogla da ih otkupljuje i plasira na strana tržišta. Dodao je i da mali proizvođači treba da iskoriste tu prednost što su mali jer tako mogu da budu mnogo efikasniji od velikih poljoprivrednih sistema.

Prema Miškovićevoj oceni agrar je šansa za Srbiju, ali su investicije u tu oblast neophodne kao i veliko znanje.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Delta agrar Miroslav Mišković Investicije Agrar Nove tehnologije Mali proizvođači Poljoprivredni sektor Zasad za budućnost

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.