Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Delta Holding
  • 04.02.2016. 18:00

Delta se u budućnosti okreće agraru

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković izjavio je danas da je ta kompanija najveći pojedinačni investitor u Srbiji i da je do sada ukupno investirala 2,4 milijarde evra.

  • 287
  • 13
  • 0

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković izjavio je danas da je ta kompanija najveći pojedinačni investitor u Srbiji i da je do sada ukupno investirala 2,4 milijarde evra.

On je na proslavi povodom obeležavanja 25 godina kompanije kazao da je Delta državi na ime poreza u poslednjih 10 godina uplatila više od dve milijarde evra. "Od prodaje naših komanija ostvarili smo prihod od 1,8 milijardi evra. Delta je 2009. postala najveća kompanija u Srbiji i u BDP-u učestvali smo sa skoro 10 odsto, a od tih prihoda 80 odsto je od kompanija koje je Delta sama stvorila i razvila", kazao je on.

Do sada u agrar uložili 250 miliona evra

Mišković je najavio da će Delta u budućnosti biti okrenuta agraru podsetivši da je do sada Delta imala 250 miliona evra investicija u agrarni sektor Srbiji. On je kazao da Delta menja strategiju kada je agrar u pitanju, jer je poljoprivreda najznačajnija grana privrede i dodao da su toj oblasti potrebne velike investicije.

Svetska dostignuća primeniti u srpskom agraru

Zadatak Delta agrara biće osvajanje novih svetskih dostignuća i njihova primena u srpskoj poljopoprivredi, završetak i razvoj infrastrukture za otkup i izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, kao i da obezbedi plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište Rusije i EU. Istaknuto je da će prioritet kompanije da bude ulaganje u mlade visokoobrazovane kadrove jer će od njih zavisiti razvoj Delte, a uticaće i na razvoj Srbije. Mišković je dodao da razvoj Delte u narednom periodu mora da se usmeri i na razvoj regiona i Evrope, podsetivši da je već započeta gradnja hotela Interkontinental u Ljubljani čije se otvaranje očekuje u aprilu 2017.

"Delta će u Beograd u ovoj i narednoj godini investirati 250 miliona evra u četiri projekta: izgradnju šoping centra Delta planet, hotela Interkontinental sa poslovnom zgradom i nove poslovne zgrade Delta holdinga", najavio je Mišković. Obeležavanju godišnjice Delta holdinga prisutvovali su brojni poslovni partneri kompanije, kao i gradonačelnici Beograda i Ljubljane Siniša Mali i Zoran Janković.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Delta holding Delta agrar Miroslav Mišković Agrarni sektor Investicije Izvoz poljoprivrednih proizvoda