Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sporazum
  • 22.09.2020. 13:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Digitalizacija poljoprivrede - prioritet strateškog partnerstva Agrivija i Agrokluba

Lideri digitalne poljoprivrede Adriatic regije, dogovorili su dugoročno strateško partnerstvo s ciljem ubrzavanja procesa digitalizacije ovog sektora u regiji. Agroklub, tim činom svoju eGAP platformu predaje u portfelj Agrivija koji tako postaje bogatiji za još jedan izuzetno koristan proizvod, uskoro dostupan i na globalnom tržištu. Dalje će Agroklub, dominantni poljoprivredni medij u okruženju, Agrivi proizvodima obezbediti značajnu podršku.

Foto: Agrivi/Agroklub
  • 194
  • 7
  • 0

U cilju ubrzavanja procesa implementacije digitalne poljoprivrede, Agrivi i Agroklub potpisali su sporazum kojim postaju strateški partneri i time se dodatno pozicioniraju kao ključni predvodnici digitalizacije u poljoprivredi prostora Adriatic regije. Ovim, danas objavljenim, dugoročnim aranžmanom Agrivi u svoj portfelj proizvoda donosi eGAP platformu, koja će daljim ulaganjem u razvoj zablistati i na globalnom tržištu, a sve u nastojanju osnaživanja tržišne pozicije jedne od vodećih agrotehnoloških kompanija u svetu. 

Matija Žulj, osnivač i direktor firme Agrivi po potpisu sporazuma je istakao: "Dugo poznajemo Agroklub kao najjači poljoprivredni medij u regiji, a kako smo oduvek cenili njihov rad, izuzetno se radujemo ovom partnerstvu. Prepoznali smo snažne vrednosti eGAP platforme koja se veoma dobro uklapa u naš portfelj proizvoda za digitalnu poljoprivredu i nadopunjuje ga.“ 

Agrivi, vodeća tehnološka platforma
Agrivi Enterprise rešenje

Danas Agrivi servise koriste velike globalne organizacije poput Driscoll's, Nestlé, Kimberly Clark i drugi veliki proizvođači u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, rekao je Žulj i posebno pojasnio poziciju prinove.

"Sa eGAP platformom planiramo da adresiramo segment onih poljoprivrednika koji kreću sa digitalizacijom i imaju potrebu za osnovnom evidencijom proizvodnje.“ 

Partnerstvo obuhvata aktivnosti promocije i podrške plasmanu digitalnih rešenja za poljoprivredu putem online kanala u regiji. Tako će Agroklub u sklopu ovog dogovora pomagati ciljevima Agrivi portfolija i nastaviti da jača svoju poziciju lidera u domenu agrarnih medija onlajn scene regije. 

"Sporazum je deo naših nastojanja držanja fokusa na onom u čemu smo najbolji“, rekao je ovom prilikom Mario Relatić, direktor Agrokluba i dodao da je reč o prirodnom udruživanju.

"Ovo je školski primer 'vin-vin' situacije, a posebno nam je drago da će kroz velike ambicije Agrivija eGAP postati deo globalne scene.“ 

Partnerstvo uključuje brojne aktivnosti, a Vedran Stapić, jedan od osnivača Agrokluba i eGAPa otkrio je i prve operativne korake.

"Do kraja godine korisnici će, uz podršku Agrivija, ispred sebe imati potpuno novu verziju eGAP aplikacije za dokumentovanje poljoprivredne proizvodnje, a detalje i dinamiku će zainteresovani saznati uskoro.“ 

Naglasio je i da su ovo dobre vesti za brojne poljoprivrednike, ali i domaću tehnološku scenu.

"Ovo vidim kao veliki trenutak za obe strane, ali i za regionalno AgTech tržište, verujem na zadovoljstvo korisnika naših usluga. Siguran sam da će i Agrivi i Agroklub već srednjoročno osetiti značajne benefite tog aranžmana“, zaključio je Stapić. 


Tagovi

Agrivi Agroklub Sporazum Partnerstvo Matija Žulj Mario Relatić Vedran Stapić


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!