Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gorivo
  • 21.03.2022. 09:00

Dizel za poljoprivrednike do daljeg 179 dinara, čeka se tumačenje Brisela?

Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad (NIS) će na svojim stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, staviti u promet derivat EVRO DIZEL po maksimalnoj maloprodajnoj ceni od 179 dinara po litru.

Foto: Depositphotos/aleks_kend
  • 987
  • 251
  • 0

Cene goriva će mirovati - do sledećeg petka. Srbija čeka tumačenje iz Brisela da li se sankcije o zabrani uvoza nafte, odnose i na NIS koji je u većinskom vlasništvu ruskog "Gasprom njefta". Međunarodna agencija za energiju apeluje da se smanji potrošnja nafte, prenosi RTS.

Kako nam je potvrdilo Ministarstvo trgovine, Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad (NIS) će na svojim stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, staviti u promet derivat EVRO DIZEL po maksimalnoj maloprodajnoj ceni od 179 dinara po litru, utakanjem u pogonske rezervoare poljoprivrednih mašina i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.

Evro dizel do 25. marta koštaće 187,23 dinara za litar, a za poljoprivrednike?

Ipak, poljoprivrednik iz Sombora Josip Parčetić kaže da je to dovoljno za nekoga ko radi 10, 20 jutara zemlje za jedan dan.

"Ali ja koji imam velike traktore, rezervor 230 litara, ili kombajn - 400 litara rezervoar, ne moram vam ništa reći. Obezbedili smo količine koje će nam za prolećnu setvu biti dosta. U principu, mi od goriva zavisimo u svemu i bez goriva nećemo moći funkcionisati", rekao je Parčetić za Javni servis.


Tagovi

Evro dizel Gorivo Josip Parčetić Brisel Sankcije Tumačenje Poljoprivrednici Kanisteri


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...