• Pokrajinska vlada
  • 25.11.2015. 12:00

Dodeljena bespovratna sredstva za navodnjavanje

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, uručio je danas još 98 ugovora registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, za sufinansiranje projekata u okviru nabavke opreme za navodnjavanje.

  • 153
  • 8
  • 0

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, uručio je danas još 98 ugovora registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, za sufinansiranje projekata u okviru nabavke opreme za navodnjavanje novih, više od hiljadu hektara na teritoriji AP Vojvodine.

Ovo je sedmo po redu potpisivanje ugovora za bespovratna sredstva namenjena navodnjavanju, a od početka godine već su uručena 523 ugovora po ovom konkursu. Sredstva su namenjena za izgradnju eksploatacionih bunara i nabavku opreme za njih, za linije za navodnjavanje i izgradnju cevovoda.

U navodnjavanje ove godine uloženo više od 850 miliona dinara

"Ukupno 317 miliona naših sredstava je opredeljeno za ovu namenu i sva će biti utrošena", izjavio je potpredsednik Branislav Bogaroški i dodao: "Kada se gledaju zajedničke investicije, naše i investicije poljoprivrednika, to znači da će ove godine preko 850 miliona dinara biti uloženo u navodnjavanje i više od 5.000 hektara pod novim sistemima".

Veliko interesovanje poljoprivrednika

Bogaroški je veoma zadovoljan ovogodišnjim rezultatima konkursa za navodnjavanje, jer se radi o jednom od najbitnijih programa koji sprovodi Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Naime, interesovanje za ova sredstva je bilo veliko, o čemu svedoči podatak da ih je dobilo više od 600 korisnika. U narednih nekoliko dana privode se kraju svi ovogodišnji programi. "Očekujemo da će preko dve milijarde dinara biti uloženo, što direktno u registrovana poljoprivredna gazdinstva, što zajedno sa lokalnim samoupravama u kanalske mreže i sisteme za navodnjavanje", zaključio je Bogaroški.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Branislav Bogaroški Interesovanje poljoprivrednika Bespovratna sredstva Poljoprivredna gazdinstva Vojvodina Navodnjavanje Konkurs Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Investicije Pokrajinska Vlada

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi