• Pokrajinska vlada
  • 25.11.2015. 12:00

Dodeljena bespovratna sredstva za navodnjavanje

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, uručio je danas još 98 ugovora registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, za sufinansiranje projekata u okviru nabavke opreme za navodnjavanje.

  • 153
  • 8
  • 0

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, uručio je danas još 98 ugovora registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, za sufinansiranje projekata u okviru nabavke opreme za navodnjavanje novih, više od hiljadu hektara na teritoriji AP Vojvodine.

Ovo je sedmo po redu potpisivanje ugovora za bespovratna sredstva namenjena navodnjavanju, a od početka godine već su uručena 523 ugovora po ovom konkursu. Sredstva su namenjena za izgradnju eksploatacionih bunara i nabavku opreme za njih, za linije za navodnjavanje i izgradnju cevovoda.

U navodnjavanje ove godine uloženo više od 850 miliona dinara

"Ukupno 317 miliona naših sredstava je opredeljeno za ovu namenu i sva će biti utrošena", izjavio je potpredsednik Branislav Bogaroški i dodao: "Kada se gledaju zajedničke investicije, naše i investicije poljoprivrednika, to znači da će ove godine preko 850 miliona dinara biti uloženo u navodnjavanje i više od 5.000 hektara pod novim sistemima".

Veliko interesovanje poljoprivrednika

Bogaroški je veoma zadovoljan ovogodišnjim rezultatima konkursa za navodnjavanje, jer se radi o jednom od najbitnijih programa koji sprovodi Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Naime, interesovanje za ova sredstva je bilo veliko, o čemu svedoči podatak da ih je dobilo više od 600 korisnika. U narednih nekoliko dana privode se kraju svi ovogodišnji programi. "Očekujemo da će preko dve milijarde dinara biti uloženo, što direktno u registrovana poljoprivredna gazdinstva, što zajedno sa lokalnim samoupravama u kanalske mreže i sisteme za navodnjavanje", zaključio je Bogaroški.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Branislav Bogaroški Interesovanje poljoprivrednika Bespovratna sredstva Poljoprivredna gazdinstva Vojvodina Navodnjavanje Konkurs Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Investicije Pokrajinska Vlada