Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpećko jezero
  • 06.01.2021. 14:00

Dogovorena hitna intervencija i čišćenje Potpećkog jezera od plutajućeg smeća

Na sastanku dogovorena je hitna intervencija i čišćenje Potpećkog jezera, a akciju će sprovesti JVP "Srbijavode" i EPS. Pored čamaca i mehanizacije, potrebno je obezbediti i više stotina kamiona za transport otpada koji će se odvoziti na deponiju "Duboko" u Užicu.

Foto: Depositphotos/jrp_studio (ilustracija)
  • 83
  • 27
  • 0

Nakon što je u srpskim medijima odjeknula vest o plutajućem smeću na Potpećkom jezeru kod Priboja koji su prethodnih dana naneli buični potoci preko pritoka reke Lim, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović ukazala na hitnost rešavanja problema i dodala da velika količina smeća koje završi u rekama ozbiljno ugrožava životnu sredinu.

"Znamo da ovaj problem datira od ranije, da imamo i mnogo divljih deponija u blizini reke i da je u cilju dugoročnijeg rešavanja problema plutajućeg otpada na Limu i Drini potrebna saradnja sa nadležnim ministarstvima iz susednih država, kojima smo već uputili poziv. U ovom trenutku je najvažnije da se ukloni komunalni otpad koji se taloži u Potpećkom jezeru", rekla je Vujovićeva i pozvala sve jedinice lokalne samouprave iz ovog dela Srbije da se maksimalno uključe u akciju čišćenja.

Saradnja sa BiH

Na sastanku dogovorena je hitna intervencija i čišćenje Potpećkog jezera, a akciju će sprovesti JVP "Srbijavode" i EPS. Pored čamaca i mehanizacije, potrebno je obezbediti i više stotina kamiona za transport otpada koji će se odvoziti na deponiju "Duboko" u Užicu. Na sastanku je najavljeno i da će JP "Elektroprivreda Srbije" u saradnji sa preduzećem iz Bosne i Hercegovine hitno započeti uklanjanje otpada na brani u Višegradu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su i državni sekretari Ministarstva zaštite životne sredine Jelena Tanasković i Aleksandar Dujanović.


Tagovi

Čišćenje Plutajuće smeće Potpećko jezero Zaštita životne sredine Irena Vujović


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ovako zrele šljive stenlej mirišu na dobru rakiju.