Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povratak na selo
  • 03.10.2017. 16:15

Domaći proizvodi kao turistička ponuda

Bračni par Aleksić svoje goste dočekuje domaćim proizvodima, zbog kojih im se uvek rado vraćaju.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 870
  • 39
  • 0

Vladanka Aleksić se pre 15 godina sa suprugom Petrom iz Kraljeva, nakon 30 godina gradskog života, preselila u selo Guberavac. Sebi su obezbedili mir, odmor, ali i mogućnost da se i dalje nečim bave.

"Suprug je imao ideju, želju i volju, a ja sam nerado došla. Prvo sam počela sa šerpom i varjačom, jer je bilo mnogo radnika, koji su radili na uređenju imanja. Kad ste tu, imate sve na dohvat ruke, a voće stiže i iz voćnjaka i iz šume. Tako sam počela da pravim džem, slatko, sok, malo da eksperimentišem. Suprugov deo posla je rakija", priča Vladanka.

Džem bez šećera

Nakon 15 godina, ona je zaljubljena u kraj u kome živi, a uživa i u pravljenju slatke i slane zimnice. Ispunjen joj je svaki dan, a posla ima više nego ikada.

"Ove godine sam počela da pravim džemove bez šećera, jer je to sve vše traženo, pa ću akcenat da stavim na to", ističe Vladanka.

Gastronomija kao turizam

Osim prerade voća, Aleksići su počeli da se bave i seoskim turzimom, zahvaljući prijteljima koji su dolazili i dovodili svoje goste, domaće i strane. Posebno uživaju u gružanskom ručku i pitama za koje ova domaćica sama razvija kore.

"Radim za goste i kupce, kao i za sebe. Ako je nešto kvalitetno, oni će se ponovo vratiti i to je jasan znak. Potrebno je mnogo odricanja i rada, ali i želja i volja", objašnjava Vladanka.

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Vladanka Aleksić Guberavac Slatko Džem bez šećera Seoski turizam


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)