• Takmičenje
  • 25.05.2021. 11:00

Domaćinstvo koje su laste izabrale i ove godine dobija tonu kukuruza

Domaćinstvo koje ima najmanje jedno aktivno gnezdo seoskih lasta i bude imalo najviše sreće da bude izvučeno iz bubnja Društvo nagrađuje vaučerom za kupovinu sadnica voća po izboru u vrednosti od 12.000 dinara.

Foto: Depositphotos/Yerbolat
  • 1.408
  • 70
  • 0

Selo se ne može zamisliti bez njegovih živahnih vesnika proleća - seoskih lasta. Opstanak seoskih lasta zavisi od štala i okućnica vrednih domaćina i domaćica u kojima one svijaju gnezda i pronalaze insekte kojima se hrane.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije kroz takmičenje "Domaćinstvo koje su laste izabrale" podržava mala poljoprivredna domaćinstva koja se poljoprivredom bave na tradicionalan način. Domaćinstvo sa najviše gnezda seoskih lasta nagrađuju tonom kukuruza.

Svi koji ispune uslove za učešće u takmičenju automatski učestvuju u izvlačenju "Srećno gnezdo". Domaćinstvo koje ima najmanje jedno aktivno gnezdo seoskih lasta i bude imalo najviše sreće da bude izvučeno iz bubnja Društvo nagrađuje vaučerom za kupovinu sadnica voća po izboru u vrednosti od 12.000 dinara (Organizator zadržava pravo da zameni nagradu za drugu u istoj vrednosti ukoliko on smatra da je potrebno).

  • Da bi učestvovali na takmičenju učesnici moraju ove godine da poseduju najmanje jedno ili više aktivnih (zauzetih) gnezda seoskih lasta u svom domaćinstvu.
  • Učesnici moraju da prijave stvaran broj aktivnih gnezda seoskih lasta. Žiri će proveriti verodostojnost prijavljenog broja gnezda. Provera broja gnezda će se vršiti od domaćinstva sa najviše prijavljenih aktivnih gnezda. Kada žiri ustanovi koje domaćinstvo ima najveći broj gnezda domaćinstva sa manjim brojem se neće proveravati.
  • Nagrađuje se domaćinstvo sa područja Republike Srbije koje bude imalo najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta. Pod domaćinstvom se smatraju objekti u vlasništvu jedne porodice ili poljoprivrednog gazdinstva, a ne objekti zadruga, velikih poljoprivrednih kombinata i drugih preduzeća. Svaki učesnik može kandidovati samo jedno domaćinstvo. U slučaju da postoje dva ili više domaćinstva sa istim brojem aktivnih gnezda, o pobedniku će odlučiti žiri.

Kako se prijaviti?

Broj gnezda mora biti prijavljen do 7. juna 2021. do 23:00 časa. Кonačni rezultati takmičenja biće objavljeni na stranici www.pticesrbije.rs do 13. juna 2021. i u sredstvima javnog informisanja. Pobednici konkursa će biti obavešteni o nagradama u posebnom imejlu ili telefonskim pozivom od strane Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Prijavljivanje se vrši putem formulara koji možete popuniti OVDE ili putem telefona na broj 062/15-69-665.

Žiri se sastoji od sledećih članova:

  • Jožef Gergelj - Predsednik Upravnog odbora Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije
  • Milan Ružić -  Izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije
  • Slobodan Knežević - Koordinator programa "Proleće uživo"

Sve dodatne informacije možte dobiti slanjem upita na imejl proleceuzivo@pticesrbije.rs, ili pozivom na gore naveden telefon.


Izvori

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije


Tagovi

Domaćinstvo koje su laste izabrale Tona kukuruza Seoske laste Gnezda Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pošto mi se javilo dosta vas zainterosovanih kakvo je to vino od zove i na čemu vaš enolog danas radi, odlučio sam da podelim sa Vama deo procesa proizvođenja vina od muskt-hamburga i aronije! Biće možda za tridesetak litara u kome svi učim... Više [+]