Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mitas gume
  • 15.09.2016. 18:00

Došlo vreme da i traktori mogu ići po vodi!

Nije šala, iz Ofingaviera, u Holandiji, stiže vest da je četiri tone težak traktor Claas Axos 320 vozio po vodi. Kako? Za to su navodno zaslužne Mitas gume, češke proizvodnje.

  • 1.441
  • 67
  • 0

Pre nego što traktor na vodi proglasite "svetim", pogledajte mu u "noge". Nije šala, iz Ofingaviera, u Holandiji, stiže vest da je četiri tone težak traktor Claas Axos 320 vozio po vodi. Kako? Za to su navodno zaslužne češke Mitas gume.

Bez masivnih guma "za plutanje", češke proizvodnje, traktor bi bez sumnje potonuo. Međutim, Arhimedov zakon je učinio svoje. Traktor je uspešno "plovio" holandskom lukom i potom se vratio na obalu, a kapetan je ostao potpuno suv.

Gume koje od traktora prave jahte

Kompanija Mitas koja je deo Trelleborg Grupe, zajedno sa partnerima, uspešno je izvela ovaj domišljati poduhvat dokazavši da je pravi svetski proizvođač s neiscrpnim idejama.

Traktor ili jahta?

Mitas 1250/50 R 32 SFT gume smeštene su na zadnji deo, a Mitas 750/55 R 30 SFT set guma na prednji deo Claas traktora.

Pavel Kot, proizvodni menadžer Mitasa, kaže da su u toj kompaniji fokusirani na dobrobit poljoprivrednika. Plutajuće gume, ne samo da od traktora prave jahte, već mogu da doprinesu i u povećanju prinosa zahvaljujući prvenstveno plićem zbijanju zemljišta tokom obrade.

Mitas gume za pliće zbijanje zemljišta

"Sve se zasniva na plutanju. Kombinovani pritisak vazduha u gumama omogućava traktoru da ide po vodi. Zamislite koliko je sofisticirana distribucija težine na zemljištu na njivi kada mašina obavlja svoj svakodnevni posao", kažu iz te kompanije.

Gume Mitas 1250/50 R 32 SFT dizajnirane su za kombajne, traktore i druge moćne poljoprivredne mašine. Gume Mitas 1250/50 R 32 SFT 188A8/185B imaju prečnik od 2,02 metra i mogu da nose teret od 14 metričkih tona (10 km/h). S težinom od 571 kilograma, gume Super Flexion (SFT) veličine, najteže su na svetu, a i u Mitasovom portfoliju, a dostupne su globalno.


Tagovi

Traktor Gume Mitas Class Pavel Kot Holandija Inovacije


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.