Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IT alat
  • 11.06.2017. 19:30

DR SHARE - smanjuje katastrofu u tri zemlje

Održana obuka za aplikaciju koja efikasno upravlja rizicima, kako bi se smanjile posledice, intenzitet i učestalosti prirodnih katastrofa i velikih nesreća sa svrhom zaštite stanovništva, životne sredine i imovine.

Foto: zupanijaposavska
  • 496
  • 23
  • 0

Dvodnevna obuka za aplikaciju koja će pomoći pri unapređivanju upravljanja sistemima civilne zaštite u uslovima katastrofa, održana je u okviru projekta DR SHARE, u Orašju.

Primena u tri zemlje

Aplikacija će biti u primeni na području Vukovarsko-sremske županije u Hrvatskoj, Sremskog okruga AP Vojvodine u Srbiji i Županije Posavske u Bosni i Hercegovini. Obuka je održana za 12 naprednih korisnika aplikacije. Aplikaciju su predstavili predstavnici kompanije "Infosistem" iz Zagreba Tatjana Pinhak i Ivan Andrić.

Projekt DR SHARE (engl. "Disaster Reduction, Standardized Hazard Analysis and Risk Evaluation" u prevodu "Smanjenje katastrofa, standardizirana analiza opasnosti i procena rizika") počeo je 1.1.2016. i trajaće 18 meseci. Vrednost projekta je 281.222 evra od čega Evropska komisija osigurava 210.227,00 evra (74,75%).

Zajedno protiv rizika

Cilj ovog IT alata je efikasno upravljanje rizicima, kako bi se smanjile posledice, intenzitet i učestalosti prirodnih katastrofa i velikih nesreća sa svrhom zaštite stanovništva, životne sredine i imovine. Sve navedeno će biti realizovano projektom, kroz razmenu najbolje prakse, koja se odnosi na zajedničko razumevanje u međusektorskoj i prekograničnoj proceni rizika.

Nosilac projekta je Vukovarsko-sremska županija, dok su partneri iz Hrvatske: Agencija za razvoj Vukovarsko-sremske županije Hrast, i Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Partneri sa područja Srbije su Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine i Fond "Evropski poslovi" AP Vojvodine, a s područja Bosne i Hercegovine partner je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije.

Foto: zupanijaposavska


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.