Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 26.04.2021. 10:00

Drugi krug nadmetanja u Kikindi - preko 3.000 ha u zakup

U drugom krugu nadmetanja pravo učešća imaju svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine.

Foto: Bigstock/travelview
  • 124
  • 9
  • 0

Kako obaveštava Uprava za poljoprivredno zemljište, u Kikindi je raspisan javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u drugom krugu nadmetanja.

Površina koja se nudi u zakup iznosi 3.169,9 ha. Period zakupa je 15 godina za sve jedinice javnih nadmetanja, osim za nametanja pod brojem 85,169, 315, 331, 334, 337, 341 i 365, koja su oglašena na period od jedne godine.

U drugom krugu nadmetanja pravo učešća imaju svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine.

Kao i u prvom krugu, nadmetanje se odvija elektronski, putem veb aplikacije Digitalno javno nadmetanje, kojoj se može pristupiti preko računara i mobilnih uređaja. Rok za prijavu je 7. maj 2021. godine do 14 sati, a rang lista najpovoljnijih ponuđača biće objavljena 21.05.2021. godine.

Koja dokumentacija je potrebna za nadmetanje za zakup državnog zemljišta?

Podsetimo, imajući u vidu česte nedoumice ponuđača koje se odnose na potrebnu dokumentaciju za prijavljivanje na javno nadmetanje Uprava naročito skreće pažnju na sledeće:

  • Za dokazivanje tri godine aktivnog statusa registrovanog poljoprivrednog gazdinstva potrebno je pribaviti potvrdu o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava. Prilikom podnošenja zahteva nadležnoj ekpozituri/filijali Uprave za trezor potrebno je naglasiti da je potrebna potvrda o aktivnom statusu za tri godine. Primer potvrde o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava možete pogledati ovde.
  • Kao dokaz o vlasništvu poljoprivrednog zemljišta potrebno je priložiti izvod iz javne evidencije o nepokretnosti (ne stariji od šest meseci), ne razna uverenja, potvrde i druga dokumenta.

Tagovi

Zakup zemljišta Uprava za poljoprivredno zemljište Drugi krug Kikinda


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...