• Zakup zemljišta
  • 31.12.2020. 10:00

Koja dokumentacija je potrebna za nadmetanje za zakup državnog zemljišta?

Imajući u vidu česte nedoumice ponuđača koje se odnose na potrebnu dokumentaciju za prijavljivanje na javno nadmetanje Uprava za poljoprivredno zemljište skreće pažnju koje potvrde i izvodi su neophodni.

Foto: Bigstock/budabar
  • 333
  • 16
  • 0

Uprava za poljoprivredno zemljište, Ministarstva poljoprivrede, obaveštava sva zainteresovana lica za učestvovanje na javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini da ispunjenost uslova za prijavljivanje na javno nadmetanje ponuđač dokazuje dokumenatacijom koja je navedena u oglasu za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Imajući u vidu česte nedoumice ponuđača koje se odnose na potrebnu dokumentaciju za prijavljivanje na javno nadmetanje Uprava naročito skreće pažnju na sledeće:

Koji su uslovi za zakup državnog zemljišta?

  • Za dokazivanje tri godine aktivnog statusa registrovanog poljoprivrednog gazdinstva potrebno je pribaviti potvrdu o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava. Prilikom podnošenja zahteva nadležnoj ekpozituri/filijali Uprave za trezor potrebno je naglasiti da je potrebna potvrda o aktivnom statusu za tri godine. Primer potvrde o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava možete pogledati ovde.
  • Kao dokaz o vlasništvu poljoprivrednog zemljišta potrebno je priložiti izvod iz javne evidencije o nepokretnosti (ne stariji od šest meseci), ne razna uverenja, potvrde i druga dokumenta.

Tagovi

Zakup državnog zemljišta Uprava za poljoprivredno zemljište Nadmetanje Ponuđač


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

E, na žalost, ovo NIJE #mojepovrće Tuđa paprika. Tuđa žena. Tuđi prinos i ponos. Snimljeno u Ruskom Krsturu. Šalu na stranu, ja sam preponosan ponudom kod kuće. ;-)