• BASF
  • 18.10.2016. 17:00

Dve eksplozije u BASF fabrikama u Nemačkoj!

Više ljudi je povređeno, neki se vode kao nestali, a sumnja se da su dva radnika poginula nakon eksplozije u najvećem svetskom hemijskom kompleksu BASF, u Nemačkoj!

Foto: youtube.com/Ulli Z.
  • 57
  • 2
  • 0

U jutarnjim satima u ponedeljak, dogodila se najpre eksplozija gasa u postrojenju aditiva za plastiku BASF, fabrike u Lamperthajmu u Nemačkoj kada je povređeno četiri osobe, navodi RT.

Po objavi ove vesti za manje od dva sata dogodila se i druga, veća nesreća u Ludvigshafenu gde je i sedište BASF a gde je došlo do eksplozije. U kompaniji veruju da su dve osobe poginule, šest je povređeno, a dve se vode kao nestale, objavio je CNBC.

Kompanija je obavestila javnost da se uzrok eksplozije istražuje i da su obavešteni nadležni organi.

BASF je apelovao na stanovnike da ostanu u domovima i zatvore vrata i prozore. Iz postrojenja BASF, šire se vatra i dim. Fabrika je objavila da nije došlo do zagađenja životne sredine.

"Eksplozija, koja je proizvrokovala požare, odjeknula je tokom radova na sistemu cevovoda", objavila je kompanija BASF.

U Ludvigshafenu koji se nalazi oko 50 kilometara južno od Frankfurta nalazi se najveći svetski hemijski kompleks BASF, površine 10 kvadratnih kilometara. U ovom kompleku je zaposleno 39.000 radnika.

Foto: youtube.com/Ulli Z.


Autorka

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani predavači, saradnici, izlagači, poslovni partneri i prijatelji zahvaljujemo Vam se što ste... Pročitaj celu belešku »