Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 07.03.2018. 16:00

Dvocifren rast za Lemken - prodaja od 360 miliona evra

Kompanija Lemken ostvarila je prodaju od 360 miliona evra prošle godine, a izgledi ukazuju na to da će i ova godina biti uspešna.

Foto: Lemken
  • 664
  • 32
  • 0

Da se poslovno okruženje, kada je reč o poljoprivrednoj mehanizaciji, popravilo, svedoči kompanija Lemken, koja je ostvarila povećanje prodaje za 11% u odnosu na prethodnu godinu. Prevedeno u evre, to iznosi 360 miliona. Prodaja se posebno popravila u Istočnoj Evropi, gde je izvozni udeo Lemkena 77%. Veliki uspeh napravljen je u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, ali i u SAD i Kanadi, dok je u Ujedinjenom Kraljevstvu poslovanje prošireno.

Prodaja otvorila nova radna mesta

Prodaja je bila odlična u svim grupama proizvoda. Rast je bio posebno jak u segmentima plugova i kompaktnih drljača. Međutim, prodaja sejalica, kultivatora i terenskih prskalica bila je jednako uspešna. Ovo je kao rezultat imalo i dodatno zapošljavanje, pa Lemken na kraju godine ima ukupno 1.470 zaposlenih, koji su visoko kvalifikovani, čime je zadržan kontinuitet.

"Veoma smo srećni što se ekonomija oporavila. Zbog izuzetne posvećenosti naših zaposlenih, proizveli smo više mašina, nego što je bilo planirano, Zahvalni smo i našim zastupnicima, koji su nam pružili podršku u prodaji i servisu", rekao je direktor Entoni van der Lej  (Anthony van der Ley).

Lemken
Lemkenova prskalica Albatros

Uloženo sedam miliona evra prošle godine

Ulaganja Lemkena u prošloj godini iznose sedam miliona evra, a investicije su najvećim delom bile u nove mašine i alate. Dalji projekti, koji su planirani za ovu godinu, u vezi su sa optimizacijom proizvodnih procesa, a samim tim i na kvalitetu i pouzdanosti. Kompanija će se usredsrediti na savremenu proizvodnu tehnologiju i poboljšati međusektorsku saradnju u tom kontekstu. Očekuju se i novih 60 radnih mesta u proizvodnom centru Alpen. 

Novi proizvodi u 2018. godine su: precizna sejalica Azurit, četvorostruki Karat 12 kultivator, prskalice Primus i Albatros sa Face Lift i CCI 1200 ISOBUS terminalom.

Očekuje se uspeh i u 2018. godini

U kompaniji veruju da su izgledi za 2018. godinu pozitivni, jer već imaju narudžbine, koje najavljuju pozitivan rast.  I dalje postoji velika potražnja za modernim poljoprivrednim tehnologijama u istočnoj Evropi, pre svega u Rusiji. Zbog toga Lemken ispituje mogućnost proizvodnje u ovoj zemlji, kako bi bili dostupniji ovom tržištu. Očekuje se i rast u preostalim regionima, Nemačkoj i Centralnoj Evropi, kao i oporavak francuskog tržišta.


Tagovi

Lemken Plug Drljača Prskalice Anthony van der Ley Mehanizacija


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com