Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Serbia organika
  • 04.10.2017. 08:00

Edukacija nastavnika o organskoj proizvodnji

Obuka nastavnika organizovana je u vidu predavanja i radionica, a biće obuhvaćene sve poljoprivredne i prehrambeno- tehnološke škole.

Foto: Serbia organica / Facebook
  • 224
  • 10
  • 0

Edukacija nastavnika poljoprivrednih škola iz oblasti organske proizvodnje počela je u Banji Vrujci, a nastaviće se i u drugim delovima Srbije. Ukupno pet seminara biće dovoljno da se obuhvate sve poljoprivredne i prehrambeno- tehnološke škole.

Predavanja i radionice

Obuka nastavnika organizovana je u vidu predavanja i radionica. Oni će steći znanja o metodama organske biljne i stočarske proizvodnje, o metodama ishrane bilja, biološkim merama borbe protiv korova, bolesti i štetočina, dozvoljenim sredstvima za zaštitu, kao i o standardima u oblasti sertifikacije, propisima iz oblasti deklarisanja organskih proizvoda i samom tržištu.

Organizator je Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje "Serbia organika" u saradnji sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ - program za razvoj privatnog sektora u Srbiji.

Mladi kao veliki potencijal

"Serbia organika" se ovom vrstom edukacije bavi od 2011. godine, nakon što je, kao izborni, uveden predmet iz oblasti organske poljoprivede u srednjim poljoprivrednim školama u okviru smera Poljoprivredni tehničar.

Na taj smer se godišnje upiše nešto manje od 1.000 učenika. U narednim godinama će oko 3.500 do 4.000 njih imati mogućnost da stekne znanja i veštine za bavljenje organskom poljoprivredom. To predstavlja veliki potencijal za organsku poljoprivredu i pruža mogućnost da se doprinese ekonomskoj stabilnosti ruralnih područja i smanji odliv mladih iz njih.

Foto: Serbia organica / Facebook


Tagovi

Organska proizvodnja Edukacija nastavnika Poljoprivredni tehničar


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.