Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekonomska saradnja
  • 28.09.2015. 13:30

Ekonomska saradnja Srbije i Azerbejdžana

Pojedine azerbejdžanske kompanije zainteresovane su za privatizaciju srpskih firmi iz oblasti prehrambene industrije.

  • 40
  • 1
  • 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i predsednik Azerbejdžana Ilhamom Alijevim danas u u Bakuu ocenili da je potrebno dodatno unaprediti privrednu saradnju dve zemlje, kako bi i ona pratila odlične rezultate na političkom polju.

Prvi koraci u tom pravcu mogli bi biti uspostavljanje avionske linije Beograd-Baku, kao i nastavak vizne liberalizacije, što bi značajno doprinelo uspostavljanju čvršćih i redovnijih kontakata među poslovnim ljudima i kompanijama Srbije i Azerbejdžana, složili su se Ljajić i Alijev, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Alijev i Ljajić su razgovarali i o projektima u oblastima energetike, infrastrukture, poljoprivede i telekomunikacija, u kojima, kako je navedeno u saopštenju, postoji veliki prostor za dalje unapređenje saradnje i nove azerbejdžanske investicije.

Alijev je istakao i da su pojedine azerbejdžanske kompanije zainteresovane za privatizaciju srpskih firmi iz oblasti prehrambene industrije, kao i da važni infrastrukturni projekti u Srbiji mogu biti finansirani iz veoma povoljnih kredita Naftnog fonda Azerbejdžana.

Ljajić je danas, zajedno sa ministrom ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahinom Mustafajevim, u Bakuu predsedavao Međuvladine komisije za ekonomsku saradnju dve zemlje, a sastao se i sa premijerom Arturom Rasizadeom, ministrom komunikacija i visokih tehnologija Alijem Abasovim i ministrom kulture i turizma Abulfazom Garajevim.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Ekonomska saradnja Investicije Azerbejdžan Beograd Baku Rasim Ljajić Ilham Alijev Vlada Srbije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta